Prijava

Vaša prijava

POUVG: U gradu će na tajanstvenim lokacijama biti postavljena pisma s iznenađenjima

['POUVG', 'Valentinovo']

Pučko otvoreno učilište je za veljaču, poznatu i kao mjesec zaljubljenih, osmislio zanimljivu potragu. “Oživite sjećanje na najpoznatiju velikogoričku ljubavnu priču, o velikom književniku Augustu Šenoi i Slavici pl. Ištvanić te pronađite prigodne darove iz programa POUVG-a.”, započinju svoj poziv.

Kako navode, po gradu i u okolici će na nekoliko lokacija biti postavljena pisma u crvenim omotnicama. Više informacija o tome gdje će se ona moći pronaći objavljivati će na njihovoj Facebook stranici u obliku poziva i uputa s malim zagonetkama. Sve lokacije bit će vezane za mjesta i događaje koji su obilježili ljubav Slavice i Augusta, a u svakom pismu nalaznika čeka prigodno iznenađenje koje će preuzeti na info pultu POUVG-a.

Potraga počinje 31. siječnja jer upravo na taj datum 1867. godine bio je dan upoznavanja mladog para Augusta Šenoe i Slavice pl. Ištvanić. Potraga traje sve do 14. veljače, dana Sv. Valentina, zaštitnika zaljubljenih.

“Cilj ove potrage je oživjeti sjećanje na veliku i trajnu ljubav najpoznatijeg turopoljskog zeta i njegove odabranice te upoznati građane s nekim još nepoznatim detaljima iz njihova života, probuditi avanturistički duh te prizvati čaroliju ljubavi, povezanosti i podrške koja je u ovim vremenima svima nama itekako potrebna.”, zaključuju iz Pučkog otvorenog učilišta.

Objava POUVG: U gradu će na tajanstvenim lokacijama biti postavljena pisma s iznenađenjima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.