Prijava

Vaša prijava

Učenici OŠ Pokupsko i Kravarsko kreću na nastavu uživo, srednje škole i dalje online osim maturanata

['nastava srednje škole', 'nastava u osnovnim školama', 'Zagrebačka županija']

Od ponedjeljka učenici svih razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija nastavu će pohađati uživo, dok će učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu. U svim školama koje imaju oštećenja nastala u potresu nastava će se održavati na daljinu dok se ne steknu uvjeti za siguran boravak učenika u školi – stoji u odluci župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića.

Konkretno, radi se o tri škole koje su privremeno neuporabljive: O.Š. Đure Deželića iz Ivanić-Grada i PŠ Donji Hruševec i PŠ Gornji Hruševec.

Nastava na velikogoričkom području

Budući da je u osnovnim školama u Velikoj Gorici osnivač sam Grad, odluka o načinu izvođenja nastave biti će donesena od strane Grada Velike Gorice.

Županijska odluka se nastavno na navedeno odnosi na OŠ Pokupsko i na sve srednje škole u Velikoj Gorici, s naglaskom na to da samo maturanti imaju nastavu uživo, a ostali nastavu pohađaju online.

Nadalje, u PŠ Gornji Hruševec u općini Kravarsko nastava je trebala biti također na daljinu, ali je u dogovoru s roditeljima ipak organizirana uživo u matičnoj OŠ Slavka Kolara.

Odluka o organizaciji nastave za osnovne i srednje škole kojima je osnivač Zagrebačka županija donesena je na preporuku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije s obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju, ali i činjenicu da je za dio Zagrebačke županije proglašeno stanje katastrofe uzrokovano potresom.

Županijski stožer preporuča gradovima Samoboru, Zaprešiću, Velikoj Gorici i Vrbovcu koji su osnivači osnovnih škola na svojem području, da analiziraju situaciju na svom području te prema potrebi donesu odluku sukladno županijskoj.

 

Objava Učenici OŠ Pokupsko i Kravarsko kreću na nastavu uživo, srednje škole i dalje online osim maturanata pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.