Prijava

Vaša prijava

Za velikogoričke prometnice u 2021. osigurano više od 40 milijuna kuna

['ceste', 'gradski proračun', 'prometnice']

Iz Gradske uprave stigla je obavijest kako je u Proračunu za 2021. predviđen do sada najveći iznos za uređenje prometnica. Radi se o iznosu od 41, 5 milijuna kuna koji je osiguran za velikogoričke prometnice, njihovu obnovu, održavanje i izgradnju novih cesta.

Navode i kako je u sljedećoj fazi rekonstrukcija dijela Ulice kralja S. Tomaševića. Radi se o ulici zbog koje su građani pokrenuli mirni prosvjed upravo s traženjem da se ista rekonstruira do kraja.

Uređenje Ulice Stjepana Tomaševića odnosno rekonstrukcija predložena je u Programu održavanja nerazvrstanih cesta u aktivnosti Uređenja prometne infrastrukture. Za predmetnu rekonstrukciju je izrađen kompletan glavni projekt za dio ulice od Ulice kralja Petra Svačića do dvorišta dječjeg vrtića. Rekonstrukcija prometnice obuhvaća izgradnju kolničke konstrukcije s oborinskom odvodnjom u dužini od 232 metra i širine kolnika 6 metara sa jednostranom pješačkom stazom širine sa južne strane te zaštitnog zelenog pojasa sa sjeverne strane. Pješačka staza je odvojena od kolnika uzdignutim betonskim rubnjakom. Duž trase sa sjeverne i južne strane kolnika su predviđena parkirališta. Ukupno je projektirano 48 parkirališnih mjesta od kojih su 3 parkirališna mjesta za osobe sa invaliditetom.”, navode iz Gradske uprave.

Predviđa se i odvodnja oborinske vode s površine prometnice putem slivnika u oborinsku kanalizaciju te zamjena postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici S. Tomaševića sa kućnim priključcima. Izvršit će se i sanacije kolničke konstrukcije u dužini od 90 metara ulice koja vodi prema dječjem vrtiću uz sanaciju pješačke staze u dužini od 80 metara. Na molbu stanara ulice na kolniku će se ugraditi ploha za smirivanje prometa jer se prema riječima stanovnika ulice mnogobrojni vozači ne pridržavanju propisanih ograničenja brzine.

Objava Za velikogoričke prometnice u 2021. osigurano više od 40 milijuna kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.