Prijava

Vaša prijava

Veliko srce Buševca: Organizirali humanitarnu akciju za obitelj iz Strašnika

['Buševec', 'humanitarna akcija', 'obitelj salomun', 'potres 2020', 'strašnik']

Našim građanima u nekim stvarima zaista nema ravnih, a jedna od njih je humanitarna inicijativa i uključenost. Kako, nažalost, potres koji se dogodio prije malo više od mjesec dana i dalje ima velike posljedice, u novu akciju uključili su se Mjesni odbor Buševec i sve njihove udruge kako bi pomogli jednoj obitelji s područja mjesta Strašnik.

U ovu humanitarnu akciju uključili su se Ogranak seljačke sloge Buševec, DVD Buševec, NK Polet Buševec, Društvo žena Buševec, Udruga Moj Buševec te Udruga umirovljenika Buševec. “Potrebno je ponovno iskazati zajedništvo i našu solidarnost, kao što smo to radili i niz puta do sada.“, navode organizatori.

Humanitarna akcija je namijenjena za pomoć obitelji Salamun iz mjesta Strašnik, a za sve donatore su napisali kratku crticu o njima. “Obiteljska kuća djeteta s poteškoćama, crvena naljepnica, soba u kojoj su se igrali brat i sestrica u trenutku razornog potresa na koje, zahvaljujući očito anđelu čuvaru, nije pao teški ormar. Zarobljeni neko vrijeme dok ih otac, vrišteći i pod teškim šokom, nije uspio izvući na sigurno. Dok se majka iz Gora, jedva iskopala iz ruševina dućana u kojem je radila, bosa uskočila u svoj auto i pojurila prema svojoj dječici, sva u neizvjesnosti jesu li živi. Ostali su bez doma koji su vrijedni roditelji mukotrpno stvarali.”

Buševčanima je velika želja da skupe sredstva i da se obitelji Solomun što prije obnovi kuća i namjesti potrebnim kućanskim aparatima i namještajem. Za uplate je otvoren račun na koji se mogu uplaćivati sredstva, a sve je u potpunosti transparentno. Nakon završetka akcije svi će biti obaviješteni o rezultatima.

“Neka im naša plemenita srca budu na pomoći s donacijama kako bismo zajedničkim snagama podigli moral i omogućili im novi početak.”

Više o samoj akciji kao i broj računa s primjernom uplatnicom, možete pronaći OVDJE.

Objava Veliko srce Buševca: Organizirali humanitarnu akciju za obitelj iz Strašnika pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.