Prijava

Vaša prijava

U Šiljakovini srušeno stablo sprječavalo prolaz, vatrogasci ga micali s ceste

['rušenje bora šiljakovina']

Prognoza nas je za jučer pripremala za kišu, ali cijeli dan je padao snijeg koji je poprilično pokrio brege. Teret snijega bio je previše za jedan hrast na početku ulice Ivana Šabana koji se srušio jučer u predvečerje i zapriječio prolaz.

Na teren su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica i policija, a na njihov poziv je troje pripadnika DVD Šiljakovina izašlo na teren, motornom pilom izrezali su srušeno stablo i maknuli ga s ceste. Nakon toga pripadnici DVD Šiljakovina su imali intervenciju i u zaseoku Fiketi gdje su također micali srušeno stablo s ceste.

Inače, jučer u 22:50 osjetila se jača tutnjava i manji potres kod Šiljakovine. Prema podacima EMSC-a potres se dogodio na kraju ulice Đure Lučana, jačine ML 1.3, na dubini od 1 km.

Danas ujutro na terenu su djelatnici HEP-a koji su podizali kablove od struje na propisanu visinu. Jedan od borova također se nagnuo pod teretom snijega i njega bi trebalo sanirati prije nego što novi snijeg opet optereti njegove grane.

Objava U Šiljakovini srušeno stablo sprječavalo prolaz, vatrogasci ga micali s ceste pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.