Prijava

Vaša prijava

Pomaže se obitelj iz Petrovine kojoj je izgorio dom, evo kako i vi možete sudjelovati

['buvljakuše', 'izgorjela kuća', 'Petrovina', 'petrovina turopoljsa']

Ovog vikenda jednu obitelj u Petrovini Turopoljskoj zadesila je teška sudbina. Drvena baraka u vlasništvu 52-godišnjaka i 49-godišnjakinje u potpunosti je izgorjela te je od njihovog doma ostalo samo zgarište.

Na tu vijest istog dana reagirale su Sanja Vitez i Gordana Lazić iz Buvljakuša koje su im istog dana odnijele najosnovnije namirnice. Idućeg dana u pomoći im je pomogao i DVD Kurilovec uz zapovjednika Hrvoja Sučića.

Naime, oni su donirali dio robe koji je prikupljan za obitelji u potrebi te im je na raspolaganje dao vatrogasni kombi s dva vozača. Na ovaj način uspjele su odnijeti robu i higijenske potrepštine kod obitelji koja je ostala bez krova nad glavom.

Potrebne su im osnovne potrepštine

Kako nam govori Sanja Vitez, obitelj je u teškom stanju te trenutno njih 12-ero, što uključuje baku i djecu, živi u malenoj kućici koju im je na korištenje dala susjeda.

Obitelji je sada potrebno nekoliko stvari kako bi stali na noge, a prije svega to je suh dom u vidu kontejnera ili kućice. Kako saznajemo, na tome se radi. Osim toga, ovo su još neke od stvari koje i vi možete donirati:

  • muške čizme, gumene ili tople – brojevi od 41 do 43
  • ženske čizme, gumene ili tople – brojevi od 36 do 39
  • tanjuri
  • beštek
  • konzervirana hrana, tjestenina i ostala hrana koja može stajati

Ako želite donirati i pomoći ovoj unesrećenoj obitelji, javiti se možete Gordani iz Buvljakuša na njihov Facebook ili na broj 0921727707.

Objava Pomaže se obitelj iz Petrovine kojoj je izgorio dom, evo kako i vi možete sudjelovati pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.