Prijava

Vaša prijava

Pse ove godine još uvijek morate cijepiti po starom datumu

['cijepljenje pasa kronike', 'cjepivo za pse', 'psi', 'veterinarska ambulanta']

Od ove godine stigao je novitet za sve vlasnike pasa. Kako smo pisali, Ministarstvo poljoprivrede donijelo je odluku da se psi više ne moraju cijepiti jednom godišnje već po uputama proizvođača cjepiva koje treba biti upisano u putovnicu za kućne ljubimce i aplikaciju Lysacan. Razlog za to je činjenica da neka cjepiva traju duže od jedne godine te docjepljivanje pasa svake godine kod nekih cjepiva nema smisla.

No, kako to biva s našim zakonima, ove godine je stanje ipak drugačije. Tako se primjerice pas koji je cijepljen u ožujku 2020. godine mora cijepiti i ove godine i ožujku. Konkretno imamo situaciju gdje je na etiketi cjepiva vidljivo da isto traje do 2022., no nelogičnost ipak pobjeđuje.

Kako saznajemo iz Veterinarske ambulante u Velikoj Gorici, pse je potrebno cijepiti po dosadašnjem pravilu, a tek ono cjepivo koje prime ove godine može trajati duže (ponovno, ovisno o proizvođaču).

Ujedno, one vlasnike pasa koji odluče čekati do datuma koji je naveden na etiketi cjepiva, dočekat će kazna te će morati ponovno doći za godinu dana na docjepljivanje.

Objava Pse ove godine još uvijek morate cijepiti po starom datumu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.