Prijava

Vaša prijava

Katica Jerleković ponovo izabrana za predsjednicu udruge Uzorne hrvatske seoske žene

['katica jerleković', "Udruga ''Uzorne hrvatske seoske žene''"]

Udruga “Uzorne hrvatske seoske žene” ima ‘novu staru’ predsjednicu! Katica Jerleković iz Kravarskog, predsjednica je Udruge “Uzorne hrvatske seoske žene”, te je prije osam godina bila druga pratilja izbora za najuzorniju hrvatsku ženu.

Katica je vodstvo Udruge preuzela još u veljači 2017. godine te je, uz mnogo truda, podršku za projekt uspjela dobiti od Ministarstva poljoprivrede, Zagrebačke županije, Grada Zagreba, kao i Hrvatske udruge poslodavaca.

O djelovanju Udruge

Foto: Arhiva

 

Kroz razgovor nam je otkrila kako joj je otpočetka bila želja upoznati javnost sa svime što donosi život na selu pa i s time te da je on sve, samo ne lagan, i na tome neprestano radi.

– Čast mi je da sam opet izabrana ispred ove predivne Udruge. Puno je tu posla, ali žene mi daju vjetar u leđa! Jedna drugoj pomažemo  u svakoj situaciji. Osoobno me najviše dirnulo kako su mnoge od njih odmah priskočile u pomoć kada nam je u potresu stradala kuća i imanje na kojem imamo svoje blago. Mi smo jedno od rijetkih gospodarstava za stoku, i ovim putem se svima zahvaljujem na pomoći, koja je pristizala ne samo iz Udruge, već i cijele Hrvatske. Inače smo kao udruga i humanitarno aktivne, nedavno smo bile uključene u inicijativu splitske Udruge Sanus – klub roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti. Sve se te žene bore, najbolji su radnici na svojim OPG-ovima, i to im treba priznati – kazala je Katica Jerleković.

Čestitke ‘novoj staroj’ predsjednici, ove godine iznimno izabrane elektronskim putem pristizale su sa svih strana, pa tako i na facebook stranici Udruge.

– Od srca ti čestitamo na ponovnom izboru za predsjednicu! Zahvaljujemo se na dosadašnjem trudu i neizmjernom zalaganju za našu Udrugu i želimo ti puno sreće i uspjeha u budućem radu. Također zahvaljujemo i svim našim divnim članicama Udruge koje su dale svoj doprinos za ovu Izbornu skupštinu i čestitamo svim izabranim članicama u ostala Tijela Udruge! Nadamo se da je ovo prva i poslijednja skupština održana elektronskim putem. Sretno nam i jedva čekamo naše prvo druženje i veselicu – kazali su na facebook stranici Udruge.

 

Objava Katica Jerleković ponovo izabrana za predsjednicu udruge Uzorne hrvatske seoske žene pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.