Prijava

Vaša prijava

ANKETA: Podržavate li poduzetnike i današnji prosvjed?

['anketa', 'poduzetnici', 'prosvjed']

Jutros je u 10 sati na glavnom zagrebačkom Trgu počeo prosvjed poduzetnika u organizaciji Udruge Glas poduzetnika. Po dosadašnjim informacijama, na glavnom Trgu okupilo se oko pet tisuća ljudi.

Kako navode iz Udruge, ova akcija organizirana je jer traže pravedno i pošteno obeštećenje za sve koji imaju veliki pad prihoda, a ne samo za one koji su zatvoreni. Oreščanin se obratio okupljenima i izjavio kako je ova akcija usmjerena prema mjerama: “Mislimo da su diskriminatorne, tražimo pravilno obeštećenje za pogođene djelatnosti i smatramo da bi država redovitije trebala podmirivati minimalne plaće. Osigurali su pomoć zaposlenima, a nisu pomogli poduzetnicima da opstanu kroz nadoknadu štete i osiguravanje kreditnih linija za likvidnost.

Marin Medak izjavio je da poduzetnici ne bi trebali biti tretirani kao građani trećeg reda: ”Ne želim živjeti u državi u kojoj se bojim reći da želim raditi. Svi se moraju zapitati koga i čega se bojimo. Nije problem što smo zatvoreni, ali to se treba adekvatno platiti, a ne da se laže javnost da je dovoljno izdvojeno. Žalosno je da moramo prosvjedovati da bismo se izborili za legitimno pravo.”

Koje je vaše mišljenje? Ispunite anketu i pogledajte što po tom pitanju misle vaši sugrađani.

14
Podržavate li prosvjednike?

Objava ANKETA: Podržavate li poduzetnike i današnji prosvjed? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Snjegović u našem školskom dvorištu