Prijava

Vaša prijava

KNJIGA TJEDNA Colleen Hoover: Verity

['knjiga tjedna']

Prošle je godine na police Gradske knjižnice  stigao novi roman Verity iz pera Colleen Hoover. Iako su njeni romani pretežno ljubavnog karaktera s elementima drame, autorica se u ovom romanu ipak odlučila na izlet u žanr trilera. Iako nam naslov ne otkriva mnogo, tek vlastito žensko ime, ako pročitate prvih nekoliko stranica, nećete moći stati.

O autorici

Colleen Hoover je američka  spisateljica rođena 11. prosinca 1979. u Texasu. Autorica je diplomirala socijalni rad, a nekoliko je godina radila u struci prije nego li se počela baviti pisanjem. Njeni su romani već redovito na samom vrhu top ljestvice New York Timesa. Colleen Hoover mnogi smatraju začetnicom new adult žanra s protagonistima između osamnaest i trideset godina, a najčešće obrađuje teme s kojima se osobe tih generacija mogu poistovjetiti.

Radnja romana

Glavni lik je mlada spisateljica po imenu Lowen Ashleigh koja shvaća da nikako ne može ostvariti željenu spisateljsku karijeru, stoga odluči prihvatiti posao koji joj nudi Jeremy Crawford, suprug slavne autorice Verity Crawford kako ne bi bila na rubu financijske propasti koja joj prijeti. Lowen dobiva zadatak nastaviti roman koji je Verity započela prije nego što je nastradala i ostala nepokretna. No, to nije nimalo lako. Prvo nastoji proučiti Verityin stil pisanja čitajući njene ostale romane. Nedugo nakon što se useli u njihovu kuću i počne sa dubljim istraživanjem, Lowen pronalazi skrivenu autobiografiju koju je napisala Verity, a koja bi mogla ostaviti stravične posljedice na obitelj Crawford. Ono što Lowen u toj autobiografiji pročita je uistinu šokantno, stoga ne zna što učiniti. Nižu se stranice za stranicom priznanja koja lede krv u žilama, uključujući i Verityno prisjećanje na ono što se uistinu dogodilo onoga dana kad je umrla njezina kći. Ubrzo se u domu Crawfordovih počinju događati čudne stvari koje naizgled nemaju smisla. Zbunjena zbog svih događaja i novih emocija koje ju obuzimaju, Lowen se malo pomalo upliće u opasnu priču u kojoj svi likovi ne dožive sretan kraj.

Verity nije običan triler. To je psihološki triler s elementima horora koji će vas natjerati da stvari gledate na drugačiji način. Autorica će vas navesti da pomislite kako ste pohvatali svu radnju i prozreli sve likove. I upravo se tada događaju obrati. Kada dođete do zadnjih stranica, shvatiti ćete da ste podcijenili autoričinu maštu, posebice ako ste već čitali neke njene romane. Verity je potvrda da se Colleen Hoover odlično snalazi i u žanrovima posve suprotnim od ljubavnih romana, postavljajući nove standarde za žanr trilera. Naklada Neptun i ovoga se puta pobrinula da do nas dođe novi roman Colleen Hoover, ukrašen lijepom naslovnicom.

Pripremila: Marija Cvetnić Hubak

Objava KNJIGA TJEDNA Colleen Hoover: Verity pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.