Prijava

Vaša prijava

FOTO Hrvati iz Mađarske donirali stradalima u potresu

['Društvo žena Buševec', 'hrvati iz mađarske', 'humanitarna akcija']

Prijatelji Društva žena Buševec, Hrvati iz Mađarske iz Koljnofu/Kópháza opet su pokazali veliko srce. U subotu u prijepodnevnim satima u Buševec je stigao kombi pun tanjura, čaša, šalica i pribora za jelo za stradale u potresu.

– Veliko hvala stanovnicima Koljnofu/Kópháza, gospođi Ingrid Klemečić potpredsjednici Hrvatske samouprave te Franji Grubiću načelniku sela za pomoć stradalim stanovnicima Banovine – kazale su iz društva žena Buševca.

Od Domovinskog pokreta Sisačko–moslavačke županije stigla je donacija u higijenskim potrepštinama, pelenama i ulošcima za odrasle, pelenama za djecu, dječjim igračkama, obući i odjeći te dječjoj opremi (kolica, kadica, sjedalica i pokretni krevet).

Humanitarna akcija za obitelj iz Strašnika

Kako smo prethodno izvještavali, sve udruge Buševca uključili su se kako bi pomogli obitelji Salamun s djetetom s poteškoćama koje je, srećom, izašlo živo iz razrušene kuće nakon potresa.

Buševčanima je velika želja da skupe sredstva i da se obitelji Solomun što prije obnovi kuća i namjesti potrebnim kućanskim aparatima i namještajem, a za uplate je otvoren račun na koji se mogu uplaćivati sredstva i sve je u potpunosti transparentno. Nakon završetka akcije svi će biti obaviješteni o rezultatima.

Podsjećamo, više o samoj akciji kao i broj računa s primjernom uplatnicom, možete pronaći OVDJE.

Objava FOTO Hrvati iz Mađarske donirali stradalima u potresu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.