Prijava

Vaša prijava

Djelatnici Zračne luke cijepe se prioritetno Pfizer cjepivom

['cijepljenje koronavirus', 'Međunarodna zračna luka dr. Franjo Tuđman']

Međunarodna zračna luka Zagreb je početkom ove godine uputila dopis Ministarstvu zdravlja i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo sa zamolbom za osiguravanje prioritetnog cijepljenja za operativno osoblje zračne luke, koje je u izravnom kontaktu s putnicima i tako svakodnevno neposredno izloženo povećanom riziku zaraze koronavirusom, kako navodi Index.

Cijepljenje je organizirano u prostoru učionice Školskog centra MZLZ-a, koja se nalazi u starom putničkom terminalu, a prema odluci zdravstvenog osoblja, jer je navedeni prostor veće kvadrature i bolje mogućnosti prozračivanja svježim zrakom, u odnosu na prostor ambulante na novom putničkom terminalu.

Cijepljenje je provedeno za 56 prioritetnih zaposlenika, prvom dozom odobrenog cjepiva. Riječ je o djelatnicima koje rade na poslovima prihvata i otpreme zrakoplova, putnika, prtljage i tereta, koji su u izravnom kontaktu s različitim korisnicima usluga zračne luke. Jedna od takvih usluga je i asistencija osobama/putnicima smanjene pokretljivosti, što onemogućava održavanje epidemiološke mjere preporučenog razmaka.

MZLZ Grupa ima ukupno 700 zaposlenika, većina od njih radi na operativnim poslovima i u izravnom su kontaktu s putnicima.

– Smatramo potrebnim dodatno napomenuti da su kolegice i kolege koje rade na operativnim/prometnim poslovima zračne luke, neophodna karika svakodnevnog funkcioniranja prometa u zračnoj luci u svim segmentima organizacije prihvata i otpreme putničkih i teretnih zrakoplova (uključujući i one s humanitarnom pomoći), te sanitarnih, medicinskih letova – kazali su iz zračne luke.

Objava Djelatnici Zračne luke cijepe se prioritetno Pfizer cjepivom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.