Prijava

Vaša prijava

Građani pokrenuli peticiju za postavljanje uspornika u Ulici Nikole Tesle

['lezeci', 'peticija', 'teslina ulica']

Na servisu Peticija24 građani su pokrenuli peticiju za postavljanje uspornika u Ulici Nikole Tesle. Kako navode autori peticije, radi se o ulici koja spaja Kolarevu i Kolodvorsku.

Ono što se nadaju postići peticijom je postavljanje uspornika prometa/ležeći policajci ili na drugi prikladan način kako bi se spriječila prebrza vožnja. “Ulica je ravna i vrlo opasna, nekima služi kao rally staza, nedavno je i dijete ozlijeđeno pri prelasku ceste, pitam se dali stvarno netko mora stradati da bi se reagiralo? U samoj ulici ima puno djece, a prolaze mnogi pješaci, među njima najviše školska djeca koja idu u školu iz ul. Matije Gupca i Jelačićeve.“, navode autori.

Smatraju kako bi idealno bilo da se postave dva uspornika, jedan kod kbr.65, a drugi kod kbr.53 jer vjeruju da upravo na tim zebrama ima najviše prelaska, a vozači rijetko staju da djeca pređu cestu. “U nadi povoljnog rješenja, unaprijed zahvaljuju stanovnici Tesline, Gupčeve i Jelačičeve kao i svi ostali prolaznici koji idu ovom rutom.”, završavaju zamolbu.

Objava Građani pokrenuli peticiju za postavljanje uspornika u Ulici Nikole Tesle pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.