Prijava

Vaša prijava

STOŽER: Situacija je povoljnija, mogućnost određenih popuštanja postoji

['koronavirus', 'presica stožera']

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je održao konferenciju za novinare. Ranije je najavljeno da je moguće da bi se s 1. ožujka mogle popustiti još neke mjere, a potencijalno je i otvaranje terasa kafića.

Za početak je Krunoslav Capak navodio da je u ovom trenutku Hrvatska na 19. mjestu od njih 27 po stopi smrtnosti. Udio pozitivnih je oko 3%, a za zadnjih 14 dana je bilo 6%. Nakon toga se obratio ministar Božinović koji je rekao da postoji mogućnost određenih popuštanja, no sastanci na kojima će konkretizirati popuštanja tek slijede. “Ovaj tjedan počeli su razgovori. Ključni razgovori na razini Vlade odvijat će se sredinom tjedna. Sve je na epidemiološkoj situaciji, koja je unatoč određenim povećanjima dobra. Hrvatska je u samom vrhu zemalja kad govorimo o niskom broju incidencije u odnosu na 100.000”, govori.

Bez obzira na nešto povoljniju situaciju, navodi kako se sigurno od početka ožujka neće sve otvarati kao prije epidemije. “Moramo nastaviti pratiti sve što se događa i u Hrvatskoj i oko Hrvatske i u tom smislu ćemo razgovarati i s resornim ministrima. Nama je cilj isti. Cilj nam je da se što više toga normalizira u našim životima, da se pokrene što više ekonomskih aktivnosti. Sigurno da ni 1. 3. nećemo otvoriti sve, kao što je to bilo prije epidemije, ali mislim da ukoliko se ovakvi trendovi nastave razvijati, sigurno postoji mogućnost određenih popuštanja. Ja tu ne bih htio biti konkretniji.”, zaključio je Božinović

Objava STOŽER: Situacija je povoljnija, mogućnost određenih popuštanja postoji pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.