Prijava

Vaša prijava

Iz POU VG uručili vrijedna izdanja Biblioteke Albatros knjižnici OŠ Pokupsko

['bibblioteka albatros', 'donacija knjiga', 'oš pokupsko', 'pou vg']

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica posjetilo je potresom pogođenu OŠ Pokupsko. Tom prilikom su Dražen Kurilovčan, voditelj odjela kulture i Stipo Bilić, voditelj izdavaštva, tamošnjoj knjižnici uručili donaciju izabranih naslova iz Biblioteke Albatros.

U starom dijelu škole, a naročito u hladnijim danima, djeca koja putuju busom iz škole i u školu ovih dana mogu pročitati pokoji naslov, ali i prelistati slikovnice i stripove izdavaštva Biblioteke Albatros.

– Ideja Pučkog učilišta i Albatrosa bila je takva da se OŠ Pokupsko koja je stradala zajedno sa knjižnicom uruče ciljana i korisna izdanja poput knjiga za lektiru, te stripova i slikovnica, ali i druge prigodne slikovnice kako bi đacima razbili monotoniju u čitanju – otkrio nam je Stipo Bilić iz Biblioteke Albatros.

Među doniranim naslovima svoje mjesto u OŠ Pokupsko tako su se našli stripovi Balade Perice Kerempuha i Čudnovate zgode šegrta Hlapića, koji su inače i lektire. Knjižnica je postala bogatija i za četiri primjerka vrijednog izdanja župnika i ilirika Pavla Štoosa koji je upravo u Pokupskom proveo dvadeset godina službe.

U 2021. godini – Godini čitanja proglašenoj na prijedlog Ministarstva kulture RH pod parolom “Čitajmo da ne ostanemo bez riječi“ iz POU VG i Albatrosa nadaju se kako će naslovi doći u ruke brojnih malih čitatelja, te barem na kratko odagnati  probleme i unijeti vedrine u njihove živote.

U Pokupskom su se izuzetno obradovali vrijednoj donaciji knjiga. POU VG i Biblioteka Albatros uskoro u planu imaju donirati vrijedne naslove još nekim školama.

– Išli smo ciljano u Pokupsko s donacijom naslova koji bi im bili i korisni i zanimljivi. U kontaktu smo još s nekim potresom pogođenim školama u Sisačko-moslavačkoj županiji, te se nadamo da ćemo još nekoga obradovati – zaključiili su iz POU VG.

 

Objava Iz POU VG uručili vrijedna izdanja Biblioteke Albatros knjižnici OŠ Pokupsko pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.