Prijava

Vaša prijava

Manje je prometnih nesreća, ali više smrtno stradalih na cestama

['izvješće', 'policija']

U policijskoj postaji Velika Gorica provedena je usporedba stanja na cestama u vremenu od 01.01.2021. do 23.02.2021. godine, u usporedbi sa istim vremenskim periodom za prošlu godinu.

Došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu po pitanju smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama, iako je utvrđeno smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća i smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama. “Ovim putem želimo skrenuti pozornost svim sudionicima na obvezu pridržavanja svih odredbi prometnih propisa, a osobito na potrebu povećanja sigurnosti prilikom upravljanja vozilima.”, navode iz policije.

Zabilježeno smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća

Zabilježeno je povećanje broja prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama. Broj smrtno stradalih je u povećanju za 100% (2021-1, 2020-0), gdje je jedan vozač osobnog automobila smrtno stradao.

Uz to je utvrđeno smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća za 28,37 %  te smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 23,08 %. Od toga je u 2021 godini sa lakšim tjelesnim ozljedama prošlo 12 osoba, što je smanjenje za 33,33%, a teško ozlijeđenih osoba je troje što je povećanje za 200%.

Navode i kako će provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika, te mole građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa. Ujedno, protiv svih koji se neće ponašati sukladno zakonskim propisima, poduzimati propisane represivne mjere.

Objava Manje je prometnih nesreća, ali više smrtno stradalih na cestama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.