Prijava

Vaša prijava

POTPISANO! Promicanje tartufarstva u Turopolju sada na još višoj razini

['crni tartufi turopolje', 'tartufi', 'tartufi turopolje']

S ciljem promicanja tartufarstva i turizma vezanog uz tartufarstvo Hrvatske šume i TZ Zagrebačke županije potpisale su Sporazum o poslovnoj suradnji. Ovim sporazumom će se poticati zajednička suradnja na promicanju tartufarstva, istraživanju i razvoju Centra za istraživanje gljivarstva, kao i publiciranje i brendiranje tartufarstva na šumskom području Zagrebačke županije kojim gospodare Hrvatske šume d.o.o. kao novog, neotkrivenog područja nalazišta tartufa.

Bitno je istaknuti kako smo u svibnju 2020. godine započeli promovirati novu atrakciju ‘lov’ na crnoga tartufa u Turopoljskom lugu i posjetiteljima Turopolja ponudili novi i inovativan turistički proizvod, ‘lov’ na tartufe za koji postoji sve veći interes i zanimanje turista. Također smo kroz jedan kratki period uspostavili lanac vrijednosti ugostiteljske ponude odnosno započeli smo s promocijom i inovativnim pristupom razvoju gastronomske ponude s tartufima u kombinaciji s autohtonom kuhinjom Zagrebačke županije“, ističe Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Radi se o novom i kvalitetnom turističkom proizvodu. Iz Turističke zajednice vjeruju da će ove ove godine zaokružiti ovu novu turističku priču koja ima izniman potencijal. Sada je važno umrežavanje svih dionika procesa i brendiranje crnog trartufa kao i njegova turistička valorizacija.

Potrebno je razviti svijest lokalnog stanovništva i partnera, a suradnja sa Hrvatskim šumama d.o.o. daje nam jedan zamašnjak jer je nužno se tržišno definirati i imati podršku u korištenju šumskog područja Zagrebačke županije, kojim gospodare Hrvatske šume d.o.o. u svrhu razvoja projekta „lov na tartufe“ i sličnih projekata odnosno manifestacija u svrhu promicanja tartufarstva. Držim kako smo na pravom putu da tartuf postane brend i motiv dolaska u Zagrebačku županiju“, zaključuje Alilović.

Šume su u Hrvatskoj zahvaljujući šumarskoj struci ostale prirodne, što znači da su zadržale bioraznolikost i da obiluju, između ostalog, i šumskim plodovima, kao što su tartufi koji su tema ovog Sporazuma. Ne zaboravimo da su najvažnije funkcije šume njezine općekorisne funkcije, koje se kreću od proizvodnje kisika, skladištenja ugljika, filtriranja vode, pa sve do rekreativne i estetske funkcije, u koju se odlično uklapa i ovaj projekt „lova na tartufe“, izjavio je Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave HŠ d.o.o.

Objava POTPISANO! Promicanje tartufarstva u Turopolju sada na još višoj razini pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.