Prijava

Vaša prijava

Osnovana mladež velikogoričkog MOST-a, trenutni fokus su im izbori

['božo petrov', 'ivan bekavac', 'mladež most vg', 'press most']

Danas je u 17 sati održana press konferencija MOST-a u Kurilovečkoj 2. Ovom prigodom predstavili su predsjednicu mladih MOST-a VG “, a istoj su se pridružili MOST-ov kandidat za gradonačelnika dr. Ivan Bekavac, predsjednik stranke na nacionalnoj razini Božo Petrov, te nacionalni koordinator mladih Filip Fiščić.

– Mišljenje i savjet iskusnih Goričana vrijedi zlata, no povjerenje i nada mladih Goričana neprocjenjiva je obveza koju kao kandidat za gradonačelnika uvelike doživljavam. Zahvaljujem na povjerenju, nastojat ću opravdati veliku obvezu davši mi i danas povjerenje – kazao je kandidat MOST-a za gradonačelnika, dr. Ivan Bekavac.

Okupljenima se obratio i predsjednik nacionalne mladeži MOST-a, s važnom porukom za mlade Velike Gorice.

– Pred nama su velike stvari. Mi smo generacija koja dolazi i pred nama je zadatak nastaviti ono što su naši očevi i djedovi započeli. Oni su se izborili za domovinu, a mi bi se trebali izboriti da naša HRvatska bude pravednije mjesto koje će mladim ljudima pružiti priliku da tu ostanu i osnuju obitelj, da imaju normalan i ugodan život. Ovim putem čestitam mladima u Gorici na aktivizmu- kazao je predsjednik nacionalne mladeži MOST-a, Filip Fiščić.

Šefica MOST-ove mladeži je žena

Kao koordinatoricu mladih MOSTA VG članstvo je na izbornoj skupštini koja je održana 21. veljače izabralo 23-godišnju apsolventicu preddiplomskog studija Međunarodnih odnosa i diplomacije Valentinu Dorotić. Uz nju je za sukoordinatora izabran magistar politologije Tihomir Feljan, te kao tajnica mladih Anamarija Slojšek.

– Nezadovoljna politikom na lokalnoj i nacionalnoj razini, odlučila sam se na politički aktivizam, kako bi mlade u Velikoj Gorici potakla na promjene, a budući da svatko ima pravo birati i biti biran. Smatram da je Gorica i Turopolje s ogromnim potencijalom ali još nismo našli nekoga tko će s tim resursima adekvatno raspolagati. Znam da su ljudi razvili veliki animozitet prema politici, ali isto tako smatram da svojom nezainteresiranošću dajemo podršku vladajućima – istaknula je novoizabrana koordinatorica mladih Valentina Dorotić.

Valentini jedan od motiva za angažman u MOST-u upravo taj što je žena!

– Iako smo možda na papiru mi žene u 21. stoljeću jednake, u praksi to nismo. U odnosu na muške kolege slabo smo zastupljene na rukovodećim pozicijama, te smo za iste pozicije plaćene 21 posto manje. Sve me to potaknulo da se priključim. Apeliram na naše mlade sugrađane da se priključe kako bi zajedno uveli neke promjene u svoj grad, društvo, kvart, jer gdje ima volje ima i načina – poručila je.

Otkrila nam je i kako su se već za vrijeme potresa okupili kako bi priskočili u pomoć potrebitim građanima, ali i SMŽ, te se zahvalila stranačkim kolegama, ali i sugrađanima na podršci.

– Prije svega, zahvaljujem se na podršci u inicijativi, kao i u cijelom ovom procesu osnivanja mladeži. Gorici su potrebne promjene. Mnogi mladi danas ulaze u vladajuću stranku, a svi znamo i zašto. Ja smatram da kroz društveno koristan rad možemo puno pomoći zajednici. Već smo se i bez isticanja okupili kako bismo pomogli koliko god smo mogli. Cilj politike je služiti i pomoći narodu – poručila je predsjednica velikogoričke mladeži MOST-a.

Trenutno su im u fokusu lokalni izbori. Članova nema mnogo, no simpatizera ima, te se nadaju da će im se još mnogi mladi ohrabriti i priključiti.

Objava Osnovana mladež velikogoričkog MOST-a, trenutni fokus su im izbori pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


UPIS DJECE U PRVI RAZRED