Prijava

Vaša prijava

U dva dana vozači najviše kazni ‘pobrali’ zbog nekorištenja pojasa

['akcija pojas', 'mobitel i dječje sjedalice', 'PP Velika Gorica']

Kao što smo prethodno najavljivali, u protekla dva dana gorička policija je na području PP Velika Gorica, provela planiranu akciju „Pojas, mobitel i dječje sjedalice“.

U dva dana ukupno su utvrdili 26 prekršaja, od čega je 18 iz prethodno spomenute akcije. Najviše su kazni i upozorenja napisali zato jer vozači i suvozači nisu bili vezani za vrijeme vožnje, i to čak 17 prekršaja! Jednu su osobu uhvatili i kako koristi mobitel za vrijeme vožnje, te su još evidentirali osam prometnih prekršaja van ove akcije.

Ističu kako učestalo provode ovakve akcije upravo iz razloga da se vozače potakne na odgovorno i pozitivno ponašanje u prometu, te u konačnici smanji i broj prometnih nesreća na goričkim prometnicama.

– Jedni od najčešćih uzroka prometnih nesreća su nevezanje sigurnosnog pojasa i korištenja dječjih sjedalica, naročito u nesretnim slučajevima u kojima dolazi do prevrtanja vozila i ispadanja vozača ili putnika, te nepravilnog korištenja mobitela – kazali su iz policije.

Objava U dva dana vozači najviše kazni ‘pobrali’ zbog nekorištenja pojasa pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Sljedeći tjedan nova akcija darivanja krvi