Prijava

Vaša prijava

15. velikogorički Brass festival pod pokroviteljstvom Predsjednika RH

['Brass festival', 'pokroviteljstvo predsjednika rh']

Velikogorički brass festival ove se godine održava od 24. do 29. lipnja, a odvijat će se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića.

Ovogodišnji 15. po redu Brass festival okupit će brojne sastave iz cijeloga svijeta – Mađarske, Turske, Portugala, Rusije, Slovenije… te značajna glazbena imena, a program je pomno biran.

Među ostalima, nastupit će Sergei Nakariakov, izraelsko-ruski izvođač kojeg zovu „Paganini na trubi“ – etablirani i cijenjeni umjetnik koji je postavio nove granice mogućeg u glazbi. Posjetitelji će moći uživati i u koncertima Golden Horn Brassa, SzegEd TRombone ENsemblea, nezaobilaznog Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH, a u goste nam stiže još jedan Rus – Andrei Ikov, prvi trubač znamenitog Bolshoi Teatra.

Festival je do sada okupio mnoge svjetske vrhunske glazbenike s područja limenih puhačkih instrumenata kao i vodeće skladatelje za limena puhačka glazbala. Riječ je o jedinstvenom festivalu u Hrvatskoj, a samo ih nekoliko takve vrste postoji u svijetu.

Pokroviteljstvo Predsjednika RH još jedno je priznanje Velikogoričkom brassu koji ima sve veće značenje u promoviranju Hrvatske van njenih granica i kroz kratko se vrijeme etablirao kao nezaobilazna točka svjetskih vrhunskih umjetnika.

Objava 15. velikogorički Brass festival pod pokroviteljstvom Predsjednika RH pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.