Prijava

Vaša prijava

Grad ove godine dijeli uskrsnice velikogoričkim umirovljenicima

['Grad Velika Gorica', 'uskrsnice']

Uskrsnice za umirovljenike prošle se godine nisu isplaćivale, ali ove godine donosimo dobre vijesti za naše umirovljenike.

Naime, umirovljenici s prebivalištem na području Grada Velike Gorice čija mirovina ne prelazi dvije tisuće kuna (račiunajući tuzemnu i inozemnu mirovinu) ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu pomoć, što je potvrdio i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec na današnjem Aktualcu.

– Sada smo donijeli odluku i vi vijećnici ste to potvrdili osiguravajući sredstva, da se će se po prvi put našim umirovljenicima isplatiti uskrsnice. Onima koji imaju mirovinu do 1000,01 kune iznosi 800 kuna, a za one do 2000 kuna 400 kuna –  kazao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Napominjemo kako umirovljenici koji su prošle godine upisani u Evidenciju u svrhu isplate božićnice ne moraju se ponovo upisivati u evidenciju, te uskrsnicu mogu preuzeti u FINA-i.

Nadalje, umirovljenici koji su pravo na mirovinu ostvarili tijekom ove godine, također ostvaruju pravo na uskrsnicu, temeljem podnošenja propisanog obrasca za prijavu u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice.

 

Objava Grad ove godine dijeli uskrsnice velikogoričkim umirovljenicima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.