Prijava

Vaša prijava

ANKETA: Koji kandidat za gradonačelnika promovira održiv promet i bicikliranje?

['anketa', 'gradonačelnik', 'sindikat biciklista']

Sindikat biciklista iz Zagreba pokrenuo je nacionalni rejting gradonačelničkih kandidata s naglaskom na bicikliranje – Ciklorejting. Ove ankete osmišljene su u povodu lokalnih izbora u svibnju ove godine, a njima će se anketirati građani po pitanju odabira gradonačelnika s obzirom na njihove programe i politike na temu održivog prometa.

Kroz ovaj projekt će anketirati građane 16 gradova, uključujući i Veliku Goricu. U anketi se možete izjasniti jesu li vam politike održivog prometa važne za grad te za kojeg kandidata smatrate da promovira održiv promet i bicikliranje.

Građani će sada, uz uobičajena istraživanja javnog mnijenja koje mjere rejting stranaka, imati priliku vidjeti i kako stoje gradonačelnički kandidati kada su u pitanju njihove politike vezane uz održivi promet – pješačenje, bicikliranje i javni gradski prijevoz.

Anketa je otvorena do ponedjeljka 8.3. u ponoć. Anketu za svoj grad možete pronaći ovdje.

Sindikat biciklista je volonterska udruga iz Zagreba koja se već 10 godina zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva.

Objava ANKETA: Koji kandidat za gradonačelnika promovira održiv promet i bicikliranje? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.