Prijava

Vaša prijava

Zbog velikog broja intervencija vatrogasci apeliraju: “Prijavljujte spaljivanje na otvorenom!”

['požar', 'Vatrogasci']

Javna vatrogasna postrojba ovih dana ima mnogo posla u gašenju požara. Prošlog tjedna su u u samo jednom danu trebali gasiti preko 486 000 m2 opožarenih površina širom gradske periferije.

Sve intervencije koje su bile pred njima riješili su uspješno u dobroj suradnji s DVD-ima Gradići, Lukavec i Kurilovec. Povećan broj intervencija bilježe i druga vatrogasna društva zbog čega svi zajedno apeliraju na građane da prijave spaljivanje na otvorenom prostoru te da se drže naputaka prilikom radnje istog.

Naputci su vrlo korisni i oni su važni za izbjegavanje nekontroliranog širenja vatre i naposljetku najvažnije, osiguravaju nas od mogućih stradanja.”, navode iz JVP-a.

Iz DVD-a Kurilovec apeliraju na sve građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru i poljoprivrednim površinama te da ne spaljuju biljni otpad po vjetrovitom vremenu jer vatra brzo izmakne kontroli i nastaje požar koji može uzrokovati štetu ali i opasnost za ljude i imovinu. “Ukoliko baš morate spaljivati, činite to na ispravan način tako da prethodno obavijestite vatrogasce i poduzmete sve radnje kako se vatra ne bi proširila na obližnje površine i objekte. Ne spaljujte po vjetrovitom vremenu!”, dodaju.

U slučaju požara nazovite vatrogasce na broj 193 ili centar 112.

Objava Zbog velikog broja intervencija vatrogasci apeliraju: “Prijavljujte spaljivanje na otvorenom!” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.