Prijava

Vaša prijava

Cijepljeno tek oko osam posto opće populacije u županiji

['cijepljenje', 'koronavirus', 'Zagrebačka županija', 'zavod za javno zdravstvo zagrebačke župa nije']

U koordinaciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, županijskoga Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u subotu je cijepljeno 350 naših građana.

– Kontaktirali su ih liječnici obiteljske medicine, oni najbolje znaju tko je od njihovih pacijenata u prioritetnoj skupini. Nakon Velike Gorice, ovakva cijepljenja bit će organizirana u svim gradovima županije. Ozbiljan je to posao, no za njega smo spremni – rekao je Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Do početka ožujka Zavod je dobio 14.500 cijepnih doza Pfizerovog cjepiva, 7500 AstraZenecinog i 1700 Moderninog cjepiva. Njima su cijepljeni (i docijepljeni) korisnici i zaposlenici domova za starije, zaposlenici zdravstvenih ustanova Zagrebačke županije i dio pripadnika žurnih službi.

– Dosad je cijepljeno tek oko osam posto opće populacije u županiji, nadam se da će se to povećati s pojačanom dinamikom isporuke cjepiva. Veće količine cjepiva, Pfizerovog i AstraZenecinog, očekujemo u travnju, a očekuje se i registracija novih – rekao je Šunjić.

Velikogoričane su cijepile patronažne sestre županijskoga Doma zdravlja, a uz njih je bilo i troje liječnika.

– U svim gradovima županije organizirat ćemo punktove cijepljenja. U većim gradovima cijepit će šest, a u manjima četiri ekipe, uglavnom patronažne sestre. U Gorici se pokazalo da ovakav oblik cijepljenja dobro funkcionira, a s cijepljenjem će nastaviti i timovi obiteljske medicine u svojim ordinacijama – rekao je Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije.

Objava Cijepljeno tek oko osam posto opće populacije u županiji pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.