Prijava

Vaša prijava

TV PROGRAM Od akcije i kriminalističkog štiha do drame i ljubića!

['filmovi vikend', 'filmske preporuke', 'tv program']

Svima omiljeni dani u tjednu konačno su stigli! Iako se mnogi žale kako vikend prebrzo prođe, vjerujemo kako se isti može kvalitetno iskoristiti čak i u doba ‘novog normalnog’. Kao što to običavamo, potrudili smo se pronaći filmske naslove za večernju relaksaciju. Evo što nam TV program donosi ovog vikenda…

Filmske preporuke za danas

Misija:Bijela kuća, NovaTV u 20.15 sati

Legendarni Roland Emmerich donosi nam uzbudljivi akcijski triler o policajcu zatočenom u Bijeloj kući koji riskira život kako bi spasio kćerku i izvukao predsjednika iz šaka hladnokrvnih terorista. Policajac John Cale (Tatum) upravo je dobio odbijenicu za svoj posao snova – rad u Tajnoj službi koja se isključivo bavi zaštitom Predsjednika SAD-a Jamesa Sawyera (Foxx). Ne želeći ovom vijesti razočarati svoju malu kćerku, on je vodi na razgledavanje Bijele kuće koju baš u tim treucima napadaju do zuba naoružani pripadnici paravojne skupine. Uslijed kaosa koji će prouzročiti pad vlade i u utrci s vremenom, Cale postaje jedina nada za spas Predsjednika, svoje kćerke, ali i čitave zemlje.

Gangsterski odred, DomaTV u 21.50 sati

Izvrsna glumačka ekipa vodi nas u Los Angeles 40-ih i 50-ih godina gdje se vodi brutalna borba između gangstera i policije… Sean Penn utjelovio je jednog od najozloglašenijih kriminalaca svih vremena. A policajci nikada nisu bili markantniji i opasniji! Ryan Gosling, Giovanni Ribisi, Josh Brolin, Michael Pena, Robert Patrick utjelovljuju čuvare zakona koji riskiraju svoje živote u okrutnoj borbi do posljednjeg daha.

Ples s neznancem, HRT3 u 23.50 sati

Tragična istinita priča o burnoj ljubavnoj vezi između bogatog plejboja Davida Blakelyja i Ruth Ellis, glamurozne hostese u noćnom klubu koja je postala posljednja žena smaknuta u Velikoj Britaniji. Međutim kada plejbojeva strast za njom izgubi žar, Ruth će se naći u mračnom vrtlogu opsesije koja će je natjerati u očaj te kulminirati ubojitim sukobom koji će razbiti tišinu jedne kobne noći, šokantnim činom koji bi ih na kraju mogao uništiti oboje.

Filmske preporuke za sutra

Moulin Rouge, HRT2 u 20.05 sati

Izvrsna, raskošno producirana, izuzetno dinamična, vizualno impresivna i hiperstilizirana romantična mjuzikl/melodrama darovitog australskog glumca, producenta, scenarista i redatelja Baza Luhrmanna (Pogrešni koraci, Romeo + Juliet), zasigurno je najneobičniji film snimljen na početku 21. stoljeća. To je djelo koje je od 8 oskarovskih nominacija potvrdilo dvije (za najbolju scenografiju i kostimografiju), te osvojilo pet nagrada Australskog filmskog instituta i dvije nagrade BAFTA.

Kolo smrti, DomaTV u 21.50 sati

Legendarni Clint Eastwood po peti put nastupa u ulozi koja ga je proslavila, onoj beskompromisnog detektiva Prljavog Harryja Callahana, u policijskom trileru temeljenom na svakodnevnoj opsesiji glazbenim i filmskim zvijezdama. Sukladno duhu vremena, film je ovo koji je nešto lepršaviji od svojih prethodnika iz sedamdesetih, a osim uzbudljive policijske akcije, nudi nam i promišljanje često bezumne opsesije društvenom elitom. Posebno je zanimljivo u filmu vidjeti buduće zvijezde Liama Neesona kao ekscentričnog redatelja te Jima Carreyja u ulozi zlosretne rock zvijezde.

Liga pravde, NovaTV u 22.30 sati

Bruce Wayne i Diane Prince kreću u potragu za herojima koji će im se pridružiti u bitci protiv zastrašujućeg protivnika koji predvodi vojsku vanzemaljskih osvajača. Potaknut obnovljenom vjerom u čovječanstvo i inspiriran Supermanovim nesebičnim činom, Bruce Wayne zatraži pomoć svoje novootkrivene saveznice, Diane Prince, u suočavanju s najvećim neprijateljem do sada. Zajedno, Batman i Wonder Woman moraju pronaći tim superljudi kako bi otklonili novu prijetnju.

To bi bilo to od nas što se filmskih naslova tiče, a na vama je samo da odaberete favorita i uživate u kućnoj atmosferi i dobrom filmu.

Objava TV PROGRAM Od akcije i kriminalističkog štiha do drame i ljubića! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.