Prijava

Vaša prijava

Ačkar: Prioritet su mi sigurnost u prometu i nogostupi u svakom naselju

['andrija rotim vg komunalac', 'Krešimir Ačkar', 'radovi aglomeracija lukavec']

Velika Gorica posljednjih je mjeseci postala veliko gradilište te su radovi na Aglomeraciji u tijeku, dok se u nekim lokacijama polako bliže kraju. Tako je i u Lukavcu gdje je danas odrađen obilazak. Bio je to gorući problem u Lukavcu, kojeg sada čeka spajanje na pročistač.
Gorući problem Lukavca oduvijek su bile prometnice, za što je preduvjet bila upravo Aglomeracija. Nova cesta u Lukavcu već je pripremljena, a danas se za asfaltiranje priprema i Dolenska ulica. Zahvaljujem Gradu i mjesnom odboru Lukavec, čije su molbe, ideje i prijedloge za izgradnju nogostupa iz Grada uvažili, a kako bi se povećala sigurnost svih sudionika prometa, osobito pješaka i najmlađih – kazao nam je Andrija Rotim, predsjednik mjesnog odbora Lukavec.
Po nekim procjenama, upravo Tratinskom ulicom prolazi i po četiri tisuće automobila dnevno, zbog čega je bila jako bitna za obnovu.
Po završetku asfaltiranja Nove ceste i Dolenjske ulice, asfaltirat će se i najprometnija, Tratinska ulica u Lukavcu, cesta koja spaja dvije općine, Kravarsko i Pokupsko, te dva grada – Veliku Goricu i Zagreb – nastavio je Rotim.
Vrijednost radova nogostupa je nešto manja od milijun kuna, dok vrijednost s kompletnom aglomeracijom i asfaltom iznosi oko milijun i 700 tisuća kuna.
Prošli tjedan obišli smo radove u Miošićevoj ulici i kao što smo tada najavili, radovi su ovaj tjedan u potpunosti i završeni. Iskoristili smo lijepo vrijeme za realizaciju. Radi se i nogostup u najprometnijoj ulici Lukavca u dužini 1200 metara, skroz do Osnovne škole i do DVD-a. Hvala još jednom svima na strpljenju jer je to proces koji traje. Prioritet su mi svakako sigurnost u prometu i nogostupi u svakom naselju. – kazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.
U Lukavcu je obnovljen i interijer vatrogasnog doma kojeg koristi 11 udruga, a najviše KUD ‘Stari grad’ Lukavec te Mjesni odbor i umirovljenici.

Objava Ačkar: Prioritet su mi sigurnost u prometu i nogostupi u svakom naselju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.