Prijava

Vaša prijava

FOTO Rođendan dječjeg vrtića Ciciban ove godine u drugačijem ruhu

['ajde kolo nemoj stati', 'DV Ciciban', 'Tatjana Karlović Oslaković']

Dječji vrtić Ciciban Velika Gorica na prvi dan proljeća ima svoj rođendan, no ove godine, s obzirom na pandemiju izazvanu virusom covid-19 i važeće epidemiološke mjere, rođendanska proslava je u drugačijem duhu.

Rođendan se obilježava tijekom više dana, organizacijom manjih događanja unutar skupina. Naime, u Ciciban je ove godine upisano 550 djece.

Tako su danas u Vidrićevoj 2 organizirali događaj pod nazivom ‘Čitanje priča na inovativan način’, a roditelji i djeca imali su prilike pogledati i izložbu dječjih radova.

– Budući da prošle godine nismo obilježavali rođendan, ove smo godine i dalje u suradnji s roditeljima, koji su donirali palete i oslikali ih, prikupili lončanice cvijeća, posadili ih. Ukrasili smo vrtić sa svojim cvijećem, ali i maćuhicama koje je povodom Dana žena koje je gradonačelnik poklonio djelatnicama- kazala je ravnateljica DV Ciciban, Tatjana Karlović Oslaković.

Svi djelatnici Cicibana uključili su se u organizaciju rođendana, a odgajateljica Maja Trupčević je korištenjem japanske tehnike pričanja priča, ovim povodom osmislila priču, čiji je naslov osmislila zajedno s djecom – ‘Priča o Cicibanu’.

– Djeca u Cicibanu su na otvorenom slušala priču i zabavljala se. Priča je povezana s potresom i strahovima, kako bi djeca sve to proživjela na bolji i pozitivniji i bolji način, te da se kod nas uvijek osjećaju sigurno. Nedostaju nam priredbe, predstave i druženja, koje smo mogli imati prije, te se nadamo da ćemo iduće godine to moći i proslaviti – zaključila je ravnateljica Tatjana Karlović. Oslaković.

Objava FOTO Rođendan dječjeg vrtića Ciciban ove godine u drugačijem ruhu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Istraživanje psihičkih posljedica potresa

EKO tjedan - program