Prijava

Vaša prijava

TV PROGRAM Od akcije i trilera, do drame i ljubića

['filmske preporuke', 'tv program', 'vikend filmske preporuke']

Ovog vikenda odlučili smo vam začiniti večeri uz filmske preporuke obilježene neizvjesnošću, akcijom, misterijom i znanstvenom fantastikom isprepletenom ljubavnim komponentama. TV program je bio šarolik, stoga smo se potrudili pronaći za svakog ponešto, a našlo se tu i renomiranih uspješnica…

Filmske preporuke za danas

Vrijeme je novac, HRT2 u 20.15 sati

Prestajete stariti kad napunite 25 godina. Ali problem je što vam onda ostaje još samo jedna godina života, ako si ne možete kupiti još vremena. Bogati si osiguravaju još desetljeća, a ostali mole, kradu i snalaze se za svaki sat koji mogu dobiti da prežive još jedan dan. Mladić se nađe u situaciji da dobije više vremena nego može i zamisliti, ali je prisiljen bježati od korumpirane policije kako bi sačuvao život. Olivia Wilde, Amanda Seyfried i Justin Timberlake zvijezde su napetog SF trilera uglednog novozelandskog scenarista i redatelja Andrewa Niccola (“The Truman Show”).

Conan Barbrarin, RTL u 22.10 sati

Epski spektakl “Conan Barbarin” je višestrukog Mister Universuma Arnolda Schwarzeneggera afirmirao kao filmsku zvijezdu. Schwarzenegger je savršen u naslovnoj ulozi, kao i ugledni afroamerički glumac James Earl Jones kao Thulsa Doom. Film fascinira i izvanredno maštovitom tvorbom pseudopovijesnog, mitskog svijeta zasnovanog na popularnim roto-romanima Roberta E. Howarda. Spomenimo i da su kritičari zagrebačkog filmskog časopisa Kinoteka svojedobno “Conana Barbarina” proglasili najboljim filmom osamdesetih (ex aequo s Putom u svemir Phila Kaufmana).

Razgolićeni, HRT3 u 23.15 sati

David Thewlis je Johnnyja, nezaposleni lijenčina naprasne ćudi koji voli filozofirati. U uvodnoj sceni filma on siluje djevojku, a prije kraja najavne špice već je ukrao automobil i bježi iz Manchestera u London gdje stanuje njegova bivša djevojka (Lesley Sharp). Film pitkim i neobaveznim tonom pripovijeda kako Johnny lutajući ulicama Londona susreće par škotskih beskućnika, noćnog stražara i niz žena koje šarmira pa odbaci. Živi prkoseći sustavu, odbijajući prilagoditi se ičijim očekivanjima (pa i svojima vlastitima).

Filmske preporuke za sutra

Cinderella Man, HRT2 u 20.05 sati

Temeljen na istinitim događajima, film prati jednu od najzanimljivijih karijera u povijesti boksa, onu Jamesa J. Braddocka zvanog Cinderella Man, čija se borba za svjetski naslov u teškoj kategoriji protiv prvaka Maxa Beara smatra jednom od najuzbudljivijih uopće, a njezin ishod jednim od najsenzacionalnijih.  “Cinderella Man” nominiran je za tri Oscara – za najbolju sporednu mušku ulogu (Paul Giamatti), montažu i masku, te za dva Zlatna globusa – za najboljeg glumca u kategoriji drame (Russell Crowe) i sporednog glumca (Paul Giamatti).

Istiniti zločin, DomaTV u 21.30 sati

Jedan od manje razvikanih filmova Clinta Eastwooda, u kojem ta neprijeporna veličina još jednom obnaša dvostruku ulogu – glavnoga glumca i redatelja, “Istiniti zločin” je istovremeno studija karaktera nesimpatičnoga glavnog junaka, triler o neriješenom ubojstvu te čvrsta polemika protiv smrtne kazne. Radnja ukazuje na okrutnost i temeljnu pogrešku smrtne kazne pričom o čovjeku koji bi trebao biti smaknut zbog nečega što nije počinio i novinaru (Clint Eastwood) koji je odlučio istinu iznijeti na svjetlo dana.

Wonder Woman, NovaTV u 22.00 sati

Prije nego je postala Wonder Women, bila je Diana, princeza Amazonki, obučena da bude nepobjediva ratnica. Odrasla na zaštićenom rajskom otoku Themyscira, na kojem žive samo žene. Međutim, kada se američki pilot sruši na njihovu obalu i ispriča priču o masivnom sukobu u vanjskom svijetu, Diana napušta svoj dom, uvjerena da može zaustaviti sukob. U borbi protiv muškaraca u ratu kako bi zaustavila sve sukobe, Diana će otkriti svoju najveću snagu i svoju sudbinu. Uzbudljiva priča o najpopularnijih strip junakinji – Wonder Woman. Njeno prvo pojavljivanje je bilo u stripu All Star Comics u prosincu 1941. godine. Kreirana je od strane Dr. Williama Moultona Marstona, američkog psihologa, feministe i strip autora.

Nije važno jeste li u društvu ili preferirate solo uživanciju, pripremite grickalice, čokoladu i omiljeni napitak, te se prepustite filmskim uspješnicama koje smo za vas odabrali. Zabava je zagarantirana, jedino je pitanje, volite li više akciju, SF, dramu ili jednostavno želite pogledati film u kojem su prepoznatljivi glumci poput Clint Eastwooda, Arnolda Schwarzeneggera, te Amande Seyfried i Olivie Wilde.

Objava TV PROGRAM Od akcije i trilera, do drame i ljubića pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.