Prijava

Vaša prijava

SDP i HSS predstavili koaliciju za Zagrebačku županiju

['hss zagrebačke županije', 'krešo beljak hss', 'Mihael Zmajlović', 'sdp zagrebačke županije', 'Zagrebačka županija']

U Samoboru su danas zajednički izlazak na lokalne izbore u svibnju, najavili SDP i HSS Zagrebačke županije. HSS Zagrebačke županije dao je podršku Mihaelu Zmajloviću u kandidaturi za župana Zagrebačke županije i ujedno predstavio Hrvoja Frankića, zamjenika predsjednice HSS-a Zagrebačke županije, kao kandidata za zamjenika župana. Predstavljanju je prisustvovao i Krešo Beljak, predsjednik Hrvatske seljačke stranke i zastupnik u Hrvatskome saboru.

Zmajlović se osvrnuo na zajednički izlazak na izbore, istaknuvši da su promjene koje predlaže naišle na pozitivne reakcije kod kolega iz HSS-a.

– Nakon 20 godina jednog načina upravljanja, došlo je vrijeme za promjene u Zagrebačkoj županiji. Promjene su nužne i u zdravstvu i socijalnoj skrbi, obrazovanju, prometnoj infrastrukturi, turizmu, kao i u cjelokupnom upravljanju Županijom. Građanski odgoj i produženi boravak u svim školama te brži internet samo su neki od prijedloga, koje sam dosad detaljno obrazložio, a koje su podržali i naši koalicijski partneri. Stoga mi je drago što sam dobio podršku i što zajedno idemo u bitku za Zagrebačku
županiju, kroz nastavak suradnje koja je započela prije četiri godine – kazao je Mihael Zmajlović.

Zahvalio se HSS-u na podršci u kampanji ‘Županija kakvu trebam’. Krešo Beljak također je izrazio zadovoljstvo udruživanjem snaga SDP-a i HSS-a u Županiji rekavši kako je vrijeme da Zagrebačka županija prodiše i uz zajedničke SDP-ove i HSS-ove politike i programe napokon iskoristi svoj puni potencijal.

– Danas smo ovdje zbog drugačije, zdrave, odnosno nove suradnje HSS-a i SDP-a. Bez onih koji su bili dio HSS-a, a koji su iznevjerili i stranku i stanovnike Zagrebačke županije. Ova koalicija, na čelu s Mihaelom Zmajlovićem i Hrvojem, kao zamjenikom, predstavlja novi početak za Županiju. Mihaela poznajem već 12 godina i sve što je radio, radio je odlično! Vjerujem da će koalicija koja se pokazala izvrsnom za Grad
Samobor, koji je najbolji grad u Hrvatskoj, preporoditi i Zagrebačku županiju – istaknuo je Krešo Beljak.

Kandidat za zamjenika župana, Hrvoje Frankić potom je istaknuo kako je i dosad obnašajući dužnost zamjenika župana iz redova HSS-a, imao priliku upoznati sve dijelove Zagrebačke županije, njene prednosti, potrebe i prilike. Dotaknuo se vladavine aktualnog župana Kožića i konstatirao gdje vidi ogroman kapacitet za razvoj.

– Za razliku od trenutnog župana Kožića, kao i ostalih koji su napustili i izdali HSS u proteklom razdoblju, u HSS-u Zagrebačke županije su osobe koje su svojim životom i postupcima dokazale da ih se ne može kupiti, osobe koje nisu izdale vrijednosti u koje vjeruju. Drago mi je, stoga, što možemo, u suradnji s kolegama iz SDP-a, nastaviti razvijati dobre HSS-ove politike, osobito u poljoprivredi, ruralnom razvoju, prometnoj infrastrukturi i zelenoj ekonomiji, gdje ima puno kapaciteta za razvoj. S jasnom vizijom
moderne, efikasne i učinkovite Županije, koja jamči ravnomjeran razvoj i visoku kvalitetu života, zajedničkim snagama želimo služiti svim njezinim stanovnicima. Miha ima potrebnu energiju, znanje i iskustvo da bude župan kakvog Zagrebačka županija treba – zaključio je Frankić.

 

Objava SDP i HSS predstavili koaliciju za Zagrebačku županiju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.