Prijava

Vaša prijava

SVJETSKI DAN VODA Imamo kvalitetnu vodu, trebamo je čuvati

[]

Gorička voda dobra je za piće, čista, kvalitetna, možemo se pohvaliti da imamo dobru vodu i da je dobro čuvamo, te da njome ne oskudijevamo. Poruka je to za Svjetski dan voda koji je i ove godine obilježen na goričkom vodocrpilištu.

„Voda je resurs koji je ograničen i trebamo se prema njemu odnositi odgovorno. Ne oskudijevamo pitkom vodom i to je veliki benefit. Više od dvije milijarde ljude na svijetu nema tu mogućnost “, poručio je vd gradonačelnika Krešimir Ačkar.


A da je u očuvanju i zaštiti od zagađenja važan i projekt Aglomeracije, posebice novi pročistač koji će pomoći u čišćenju otpadnih voda, kratko je osvrnuo direktor VG Vodoopskrbe Krunoslav Višić.

„Voda je značajan prirodni resurs za naše pučanstvo, a aglomeracija je isto jedan čimbenik i poveznica očuvanja tog djela, čuva ovo naše podzemlje s pitkom vodom“, rekao je tek kratko Višić.

O trenutnim kapacitetima vodocrpilišta recimo još kako su vrlo izdašni, a imamo instaliranih kapaciteta za 1000 litara u sekundi iako se za potrebe Gorice crpi oko 180 litara u sekundi, objasnio je voditelj Nikica Vicković.

Objava SVJETSKI DAN VODA Imamo kvalitetnu vodu, trebamo je čuvati pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.