Prijava

Vaša prijava

Marljivost, odgovornost, tolerancija. Srednja strukovna škola proslavila svoj dan!

[]

Srednja strukovna škola Velika Gorica 19. ožujka obilježila je svoj dan. Iako su, zbog propisanih epidemioloških mjera, izostali tradicionalno druženje i zajedničke aktivnosti, ipak su, s radošću i na različite načine, školi čestitali. Tako je u virtualnoj školskoj knjižnici izrađena prezentacija prigodnih sadržaja, postavljena je izložba u školskom holu i slasne delicije koje su spremili učenici.

Iz arhive

“Bio je to dan u kojem smo se prisjetili prošlosti, preispitali sadašnjosti promišljali budućnost!”, poručuju.

Fotoknjigu Srednje strukovne škole pogledajte OVDJE.

Znanja i iskustva stekle brojne generacije

A prošlost škole je daleka – seže do utemeljenja Šegrtske škole 1909. godine. Škola je sve do osnivanja Centra usmjerenog obrazovanja „Vladimir Bakarić“ Velika Gorica, na sadašnjoj adresi i određivanja današnjeg imena 1998. godine – Srednja strukovna škola Velika Gorica, mijenjala adrese i nazive.

“Osobito zadovoljstvo izaziva činjenica da su, u našoj školi, brojne generacije učenika stekla znanja, vještine i kvalifikacije za različita zanimanja. Sadašnji se učenici obrazuju za trogodišnja zanimanja u području strojarstva, elektrotehnika, osobnih usluga, ugostiteljstva i turizmate programu za učenike s teškoćama i u četverogodišnjim zanimanjima s područja strojarstva i elektrotehnike”, dodje Gašparuš.

Suvrmene tehnologije i energetska obnova

Škola se, kontinuiranim uvođenjem suvremenih tehnologija i oblika nastave, prilagođava izazovima tehnološkog napretka. Jednako tako, potiče se i uključivanje u europske projekte, kao i sudjelovanje učenika na različitim natjecanjima, od školske do državne razine. Škola je postala, kao odraz uspješnog rada, Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu, čime dokazuje svoju ulogu i značaj u implementaciji odgojno-obrazovnog rada zapotrebe gospodarskog rasta i razvoja šire društvene zajednice.

Zgrada je završetkom energetske obnove postala ugodno okruženje za produktivan i kreativan rad 526 učenika i 88 djelatnika, a ovdje se potiču pozitivne vrijednosti: marljivost, odgovornost, tolerancija i solidarnost, koje spajaju prošle, sadašnju i buduće generacije škole, kako učenika, tako i djelatnika.

Objava Marljivost, odgovornost, tolerancija. Srednja strukovna škola proslavila svoj dan! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.