Prijava

Vaša prijava

Napuštena zgrada u Ulici Fausta Vrančića dobit će gospodarsku namjenu

['modepack', 'prenamjena zgrade u vrančićevoj']

Napuštena i nikad dovršena građevina u Ulici Fausta Vrančića, nakon mnogo godina postat će funkcionalna. Uz pogon tvrtke Modepack, koja je novi vlasnik ovog zemljišta doći će, kako se neslužbeno doznaje i nova prometnica, još jedna tvrtka te stambena zgrada.

Naime, na više od 30.000 kvadrata, a na mjestu napuštene i oronule građevine planira se izgradnja modernog objekta s gospodarskom namjenom, kojeg će okruživati uređeni i dotjerani zeleni pojas.

– U ovom trenutku možemo reći da ćemo preurediti i u funkciju dovesti građevinu i okolni prostor, a u realizaciju ćemo krenuti čim bude moguće. S više informacija izaći ćemo u sljedećih mjesec dana, nakon što cijela dokumentacija bude završena. Također, nakon preseljenja u planu su i nova zapošljavanja – otkrili su iz tvrtke Modepack.

Inače, ova se tvrtka bavi proizvodnjom visoko kvalitetne ambalaže svih vrsta s e-Commerce primjenom, a baziraju se na recikliranim materijalima i ekološki su osviješteni.

Dolaskom Modepacka otvorit će se nova radna mjesta, ali će i ovaj dio grada postati ljepši i funkcionalniji. To naročito vrijedi nakon što su se pojavile informacije kako je kupljeno i zemljište odmah pokraj ovoga, na koje će doći zasad nepoznata tvrtka.

Neslužbeni izvori kažu da će se između ta dva zemljišta raditi i nova prometnica, koja bi se nastavljala na već pripremljeni priključak nedaleko novog centra Hrvatske pošte, okruživali bi je drvoredi i biciklistička staza, dok je u sljedećoj fazi u planu i izgradnja stambene zgrade na dijelu livade bližem postojećoj cesti.

Objava Napuštena zgrada u Ulici Fausta Vrančića dobit će gospodarsku namjenu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.