Prijava

Vaša prijava

Velikogoričanka Mirela Katalenac kandidatkinja za zamjenicu župana Zagrebačke županije

['koalicija', 'Mihael Zmajlović', 'mirela katalenac', 'SDP']

Na današnjoj konferenciji za medije zajednički kandidat SDP-a i HSS-a za župana
Zagrebačke županije, predstavio je Mirelu Katalenac kao kandidatkinju za zamjenicu župana Zagrebačke županije. Mirela Katalenac iz Velike Gorice donedavna je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, bila je dugogodišnja županijska vijećnica te se dokazala u nizu projekata što je i razlog zašto je Zmajlović predstavio upravo nju.

Predstavljanje se odvijalo ispred ulaza u Srednju školu Velika Gorica, a i za to je postojao razlog. “Hvala svima na ukazanom povjerenju i svima koji su stali iza odluke da ja budem kandidatkinja za zamjenicu župana. Nalazimo se u mom gradu za koji silno želim da bude središte Zagrebačke županije te da upravo mi budemo promjena u županiji.”

Uvođenje dnevnog boravka i građanskog odgoja u škole

Fokus njenog djelovanja su i mladi, za koje smatra da nisu naša budućnost nego naša sadašnjost jer se već sada njima treba baviti. “Mi smo ti koji im moramo osigurati okvir u kojem će biti dostupan dnevni boravak u svim sredinama u županiji jer on nije čuvaonica djece nego stvaranje radnih navika od najranije dobi. Mi smo ti koji moramo osigurati građanski odgoj koji ne zamjenjuje vjeronauk nego uči djecu toleranciji i kako da se brinu o sebi, o zdravlju i o drugima.”

Dodaje i kako je na županiji zadatak da zadržava osnovnoškolce u županiji, a ne da u srednju školu odlaze u druge županije zbog primjerice besplatnih udžbenika za srednjoškolce. Napominje kako su upravo oni ti koji moraju osigurati da gospodarstvo i obrazovanje stoje zajedno.

“Vidjela sam županiju iznutra i izvana, vidjela sam ju kroz predstavničku i izvršnu vlast, koliko je ona troma, bezidejna i to želim mijenjati. Želim biti dio tima koji to želi mijenjati. Želim ponosno hodati svojim gradom i razgovarati o projektima i o tome što županija može napraviti za Veliku Goricu, a ne da se postavljaju pitanja što je županija i zašto mi ona treba.”, zaključuje Katalenac te napominje kako se okviri obrazovanja moraju izvoditi zajedno s nastavnicima koji najbolje znaju kako je raditi s djecom i što im je zapravo nužno i potrebno.

Okupljenima se obratio i Mihael Zmajlović koji je podsjetio kako je važno središte Županije preseliti u Veliku Goricu te da je to simbolički značajno, ali i da je na taj način puno bliže građanima. “U današnje vrijeme digitalizacije, županija bi trebala biti u svakom gradu i ispostavi.”, dodaje te spominje i trenutni problem sa Županijskim zavodom za javno zdravstvo te napomenuo kako trenutni prioriteti nisu pravilni.

Objava Velikogoričanka Mirela Katalenac kandidatkinja za zamjenicu župana Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.