Prijava

Vaša prijava

Uključenost starijih osoba. Videopozivom protiv usamljenosti

[]

84-godišnja Marica iz Orla sretna je kad se video pozivom može spojiti sa svojim najmilijima. Marica je sama, bez supruga, a putem korisničke podrške i aktivnosti udruge 50+ sad i ona može bez puno muke nazvati i vidjeti na ekranu unuke Stefani i Kristinu te snahu Šidu.

“Kao korisnike aktivnosti digitalne pomoći starijim osobama na daljinu Forum 50+ uključuje i starije osobe bez digitalnog znanja za njihovu video komunikaciju s udaljenim članovima obitelji.
To je poseban komunikacijski uređaj sa sigurnim načinom rada i daljinskom podrškom za koji nisu potrebne računalne vještine” , govore u udruzi.

Video phone- jednostavno i besplatno

Video phone pogodan je za osobe koje više ne znaju ili ne mogu koristiti pametne telefone, tablete ili računala. To je jedini video telefon koji iz strogih razloga jednostavnosti radi bez bilo kakvih izbornika. Korištenje video fona je besplatno za korisnike, a svi članovi obitelji zainteresirani da se njihovim roditeljima, bakama i djedovima ili prijateljima omogući besplatno korištenje ovog uređaja mogu se javiti na info@forum50.hr

Jedan je to od programa koji udruga provodi kako bi spriječila usamljenost starijih osoba, a do sad je održano šest modula, među kojima korištenje Office alata za starije osobe, e – olakšanje korištenja MS Office programa starijim osobama, IT alati za video druženje starijih osoba, te projekti dobre prakse za sprečavanje usamljenosti starijih osoba.

Tko se boji godina još?

Posljednji u nizu projekata koji provode u suradnji s Maticom umirovljenika Trnja je program “Tko se boji godina još?“

Program ima za ciljeve jačanje kapaciteta za provođenje inovativnih programa zdravog i aktivnog starenja i to edukacijama u području nutricionizma, muziko terapije i terapije plesom i pokretom. osim toga, udruga jača razvoj socijalnih inovacija u području prevencije i zaštite od zlostavljanja osoba starije životne dobi, potaknut će se međugeneracijska suradnja te istražiti utjecaj muziko terapije na bolesti demencije i Alzheimerove bolesti.

Objava Uključenost starijih osoba. Videopozivom protiv usamljenosti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.