Prijava

Vaša prijava

U goričkom kinu prikazuju se dvije drame nominirane za Oscara u šest kategorija

['Kino Gorica', 'kino projekcije']

Kino Gorica ponovno je počelo s projekcijama, a ovog tjedna imate priliku pogledati dva filma istog žanra – Zemlja nomada i Minari. Oba filmska naslova prikazivat će se do ove subote, 3. travnja. U nastavku donosimo kratke isječke te vremena projekcije za svaki od navedenih filmskih naslova.

Zemlja nomada

Sloboda u životu nomada u filmu se prikazuje kao izbor koji ima svoju iznuđenu ljepotu, jer se protagonisti susreću, druže, razvijaju duh razumijevanja i solidarnosti. Nešto što nam svima nedostaje, osobito u posljednjih godinu dana. Film je nominiran za nagradu Oscar u 6 kategorija: najbolji film, najbolja režija, najbolja glavna ženska uloga, najbolji adaptirani scenarij, najbolja montaža i najbolja fotografija. Osim toga osvojio je do sada 198 filmskih nagrada i nominiran za još njih 142.

Raspored prikazivanja:

  • 1. i 3. travnja u 20.15 sati
  • 2. travnja u 18.00 sati

Minari

U vrtlogu nestabilnosti i izazova njihovog novog života u nimalo prijateljski nastrojenom području, film „Minari“ prikazuje neporecivu otpornost jedne obitelji i ukazuje nam na to što je zapravo dom. Film je nominiran za nagradu Oscar u 6 kategorija: najbolji film, najbolja režija, najbolja glavna muška uloga, najbolji originalni scenarij, najbolja originalna glazba. Osim toga osvojio je do sada 83 filmske nagrade i nominiran za još njih 206.

Raspored prikazivanja:

  • 1. i 3. travnja u 18.00 sati
  • 2. travnja u 20.15 sati

 

Objava U goričkom kinu prikazuju se dvije drame nominirane za Oscara u šest kategorija pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Uskršnja čestitka