Prijava

Vaša prijava

USKRS JE “Neka uskrsli Gospodin vaša srca ispuni mirom i hrabrošću”

[]

Blagdan je Uskrsa, najvećeg i najstarijeg kršćanskog blagdana na koji se spominjemo Kristova uskrsnuća – temelja kršćanske vjere. Uskrsnu čestitku župljanima i vjernicima uputio je župnik župe Vukovina, dekan Velikogoričko-odranskog dekanata, Đuro Sabolek.

„Hvaljen Isus i Marija, mir Vama“ upravo je tim riječima uskrsli Gospodin raspršio osjećaj straha, neizvjesnosti i zabrinutosti među svojim učenicima nakon što su svjedočili njegovu smrt. Neka tim riječima u ovom vremenu, gdje svjedočimo kako su ljudska srca prožeta sličnim osjećajima kao i u apostola, uskrsli Gospodin vaše srce ispuni svojim mirom i hrabrošću. Pogled na prazan grob našeg Spasitelja ojačao vama vjeru, probudio nadu da božja ljubav i milosrđe uvijek pobjeđuju zlo i smrt te rasvjetljuju svaku tamu.
Ispunjeni osjećajem radost i nade od srca vam želimo Sretan Uskrs uz obilje mira i božjeg blagoslova”, poruka je velečasnog Saboleka.

Objava USKRS JE “Neka uskrsli Gospodin vaša srca ispuni mirom i hrabrošću” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.