Prijava

Vaša prijava

NE BACAJTE HRANU Isprobajte ukusne recepte od ostataka uskršnje trpeze

['ostaci hrane uskrs']

Nakon produženog vikenda koji je protekao u blagdanskom raspoloženju i uz dobru hranu, povratak u realnost ispunjenu poslovnim i privatnim obavezama od kojih smo se barem nakratko odmaknuli, ne ostavlja mnogo vremena za kuhanje i smišljanje obroka za naredni tjedan. Ako niste uspjeli podijeliti susjedima i bližnjima šunku, jaja i francusku salatu donosimo nekoliko ideja uz koje uskršnji ostaci postaju novi ukusni obroci.

Francuski krumpir

Skuhajte krumpir i čim se ohladi narežite na ploške. Ostatke kuhanih jaja i šunke također narežite na ploške. Namastite lim za pečenje, prekrijte ga ploškama krumpira, pa dodajte sloj jaja, sloj šunke i na kraju sloj krumpira. Na kraju sve prelijte mješavinom kiselog vrhnja,  jednog razmućenog jaja i malo soli. Pecite na 200°C oko 35 minuta ili sve dok korica ne požuti.

Salate

Ako ste željni laganog jela u znaku šunke, tada ju iskoristite u kombinaciji sa sjeckanim povrćem i voćem kako biste napravili hladnu salatu, a za to bit će dovoljno dobra kombinacija luka, kruški i kuhanih jaja s komadićima šunke.

Uz hladnu salatu, šunku možete iskoristiti za stvaranje toplo-hladne verzije na bazi tjestenine i povrća, poput salate s fusillima, šparogama, jajima, kockicama šunke i senfa ili pak lakše kombinacije prokuhanog graška, rotkvica, kukuruza, šunke i matovilca.

Omlet sa šunkom

Foto:Pixabay

Ostatke domaće kuhane šunke možete iskoristiti za brza jela poput popularnog hemendeksa (ham and eggs) tako što ćete u svoj omlet dodati nasjeckane komade šunke, a možete i naribati sir, cherry rajčice te svježi peršin i bosiljak.

Nadjev od šunke i francuske salate u rajčicama ili jajima

Pomiješajte ostatke francuske salate sa šunkom koju ste prethodno narezali na kockice. Nakon toga prerežite rajčicu na polovice, izdubite i napunite mješavinom. Povrtne košarice ohladite u hladnjaku i poslužite.  Slično možete napraviti i s jajima. Kuhana jaja također možete raspoloviti i izvaditi žumanjak. Žumanjke potom treba pomiješati s majonezom, crvenom paprikom i senfom i napuniti bjelanjke.

Punjene palačinke

Kao što biste napunili i pripremili bečke šnicle, na jednak način možete napraviti pohane palačinke koje ćete napuniti ostacima šunke i sirom. Za manje kaloričnu varijantu, palačinke nemojte pohati, a umjesto sira ubacite svježu salatu.

Uskršnjih delicija na stolu tijekom vikenda zasigurno nije nedostajalo, a u hladnjaku po posudicama tako su se našli ostaci hrane s kojima niste znali što učiniti, no nadamo se da ste uz naše prijedloge dobili pokoju ideju kako iste iskoristiti. Bacanje hrane nikako nije opcija, pa se slobodno okušajte u spremanju nekog od jela koje smo vam predložili.

Objava NE BACAJTE HRANU Isprobajte ukusne recepte od ostataka uskršnje trpeze pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Logo liga