Prijava

Vaša prijava

Zmajlović najavio podizanje standarda zdravstvene usluge u svim gradovima županije

[]

Danas se obilježava Svjetski dan zdravlja povodom kojeg je kandidat za župana Zagrebačke županije, Mihael Zmajlović održao konferenciju uz napomenu da stanovnici Zagrebačke županije danas nemaju što slaviti.

Kao jedan od glavnih problema navodi to što stanovnici Zagrebačke županije za većinu pregleda i dalje moraju u Zagreb, zbog toga što u domovima zdravlja na području županije nedostaje prvenstveno liječnika. Objašnjava i da unatoč natječaju Zagrebačke županije koji su raspisani tek prošle godine, nema dovoljno specijalista te da ih je potrebno još dodanih 150. “Nedopustivo je da Županija svake godine u zdravstveni sustav povrh plaća za osoblje ulaže dodatnih 40 do 50 milijuna kuna proračunskih sredstava, a da sada nakon 20 godina imamo sustav pun rupa i Dom zdravlja Zagrebačke županije koji posluje u problemima“, izjavio je Mihael Zmajlović.

Naglasio je i kako u 20 godina nije izrađen niti jedan dom zdravlja, riješena je tek energetska obnova na tri objekta uz vanjsko sufinanciranje, a upitno je kako će se sanirati šteta od potresa na županijskim zdravstvenim objektima koja je procijenjena na 13,3 milijuna kuna.

Podsjetio je i na nesretni slučaj iz Zaprešića otprije par godina za koji smatra da je razotkrio velike probleme u sustavu hitne službe Zagrebačke županije. Spomenuo je i kupovinu privatne kuće u Velikoj Gorici za 1.7 milijuna kuna, u kojoj su sada smješteni ravnatelj hitne i njegovo administrativno osoblje.

Predstavio je i svoj prijedlog organizacije zdravstvenog sustava na području Zagrebačke županije i naglasio da će krenuti u osnaživanje primarne i specijalističke zdravstvene zaštite, medicine rada, ginekologije i pedijatrije u svim gradovima te uvesti niz preventivnih programa kojima će se podići standard zdravlja.

Najavio je i program protiv ambrozije koja muči preko 30% stanovnika Zagrebačke županije i predstavlja najrašireniji i najagresivniji peludni alergen. Pohvalio je i sve djelatnike u zdravstvu, koji se trude i rade odličan posao unatoč lošim uvjetima te istaknuo kako je Zagrebačka županija jedina županija koja na svom području nema županijsku bolnicu.

Objava Zmajlović najavio podizanje standarda zdravstvene usluge u svim gradovima županije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.