Prijava

Vaša prijava

POKUPSKI GLADOVEC Pod hitno trebaju pitku vodu i novi vodoopskrbni sustav

[]

U Pokupskom Gladovcu mještani su bez pitke vode. Potres je cijelu situaciju pogoršao, a tektonski su poremećaji utjecali na vodoopskrbni sustav. Voda je zagađena i mutna, može se koristiti za stoku ili zalijevanje vrta ali ne za piće, govori nam predsjednik Mjesnog odbora i mještanin Gladovca, Mirko Banić.

“Trebamo gradski vodovod”

Vodovod u Gladovcu prije 50 godina gradili su mještani, no sad im, kažu, treba novi vodoopskrbni sustav. „Treba nam gradski vodovod da možemo otvoriti kakav pogon, lokaciju jer ako nemamo sanitarnu vodu ne možemo ni to napraviti“, poručuje.

Ishođena građevinska dozvola

Opskrba vodom na području cijele općine, jedan je od prioriteta.
„Ishodili smo građevinsku dozvolu za izgradnju gradskog vodovoda ovdje u Gladovcu, a i u zaseoku Vatarci. Inače cijeli projekt obuhvaća širu vodovodnu mrežu i u drugim naseljima, a trebao bi se raspisati projekt u suradnji s VG vodoopskrbom i Hrvatskim vodama, a pod nadzorom općine, objasnio je načelnik Pokupskog, Božidar Škrinjarić.

Cilj je da u svaki dio općine dođe pitka voda, a svake se godine, s tim na umu, izgradi oko deset kilometara vodoopskrbnog sustava.

 

Objava POKUPSKI GLADOVEC Pod hitno trebaju pitku vodu i novi vodoopskrbni sustav pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


U svijetu likovnih umjetnika 3 – izložba dječjih radova

Uskrsna čestitka