Prijava

Vaša prijava

Stanari ljuti na GSG! Ispod radara su nam smanjili prihod od odašiljača koji je na našoj zgradi

[]

Više pod 100 tisuća kuna prihoda za održavanje zgrade izgubili su suvlasnici stambene zgrade na adresi Slavka Kolara 21 u posljednje tri godine i to zbog, kažu, maćehinskog odnosa Gradskog stambenog gospodarstva koje provodi samovolju bez konzultacije i komunikacije sa stanarima, započinje priču dugogodišnji predstavnik suvlasnika na ovoj adresi, Nenad Pantović koji je glavni i odgovorni za zgradu od 1997 . S 1.ožujkom ove godine podnio je neopozivu ostavku, a danas je javnosti ispričao i zašto.

Od odašiljača godišnje uprihodili oko 40 tisuća kuna

Naime, zgrada u Kolarevoj 21 dio je stambenih zgrada od broja 19 do 27, što uključuje pet ulaza, ali je svaki ulaz zgrada za sebe. Naš ulaz s početka priče je 1998. omogućio HT-u da na vrhu svoje zgrade postavi odašiljač, s potrebnom opremom i ormarićima u samoj zgradi, za što su suvlasnici svake godine na to ime uprihodili oko 40 tisuća kuna.

Problemi počinju s energetskom obnovom 2018. kad je naš sugovornik Pantović odabran za predstavnika svih pet ulaza u obnovi, te je sukladno tome potpisao i dokument u kojem je otpisan taj prihod stanarima s broja 21 te je evidentiran kao plan održavanja svih pet ulaza u narednih 12 godina (koliko traje otplata kredita za obnovu op.a). Navedeni je prihod podijeljen na svih pet ulaza, sukladno kvadraturi zgrade.

12 tisuća za ekskluzivno pravo gledanja odašiljača

Pantović tvrdi, nije vidio da to potpisuje jer je obnova bila dovoljno zamršena i kaotična sama za sebe. „Ja jesam to potpisao, ali ovdje, ispred zgrade, na koljenima. Mi o tome nismo ranije razgovarali! Pa valjda je red da stanari odluče žele li i kako raspodijeliti taj novac. Oni su to pustili ispod radara i ja sam potpisom, ne znajući da i to potpisujem, pristao“,objašnjava Pantović.


Samo za usporedbu, ulaz broj 23, koji je u ovom nizu najveći po površini, dobio je od tog kolača 12 tisuća kuna. “Luk ni vidio ni mirisao. 12 tisuća za ekskluzivno pravo promatranja odašiljača na susjednom krovu”, kaže Pantović

„Ostali smo bez prihoda, bez pojašnjenja i do danas smo izgubili 100 tisuća kuna“, zaključuje.

Ovaj dugovječni predstavnik stanara, kaže, nije protiv raspodjele sredstava. Dapače, i sam je tome sklon, ali ne na ovaj način. Želja mu je bila ostaviti stanarima s kućnog broja 21 polovicu, 50 posto prihoda, a preostalih 50 posto raspodijeliti, ali ne po kvadraturi, već kako dogovori s ostalim suvlasnicima i predstavnicima. Nažalost, to nije uspio realizirati, a zbog nemogućnosti komunikacije s GSG-om podnio je i ostavku. Na tom ga mjestu još uvijek nije nitko zamijenio, a tek se danas odlučio istupiti u javnost na inicijativu MOSTA, iako sam kaže da nije član ni jedne stranke, te da samo traži pravdu i jednakost.

MOST: Treba zaustaviti samovolju GSG-a

Podršku mu je pružio danas MOST-ov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, Ivan Bekavac.

“Zahvaljujući ljudima poput vas suvlasnici imaju šanse othrvati se samovolji GSG-a. Ostali ste bez prihoda bez objašnjenja, bez ikakave pisane odluke ili sastanaka, a da ne govorimo o drugim stvarima koje opterećuju poslovanje GSG-a. Zauzet ću se u i ispraviti iskrivljeno postupanje GSG-a i štetu koju su njegove Uprave nanijele poslovanju, Gradu pa i građanima”, poručio je Bekavac.

Objava Stanari ljuti na GSG! Ispod radara su nam smanjili prihod od odašiljača koji je na našoj zgradi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.