Prijava

Vaša prijava

Danas se obilježava Svjetski dan zdravlja uz slogan „Izgradnja pravednijeg, zdravijeg svijeta“

[]

U današnje izazovno vrijeme, svi smo postali svjesniji koliko je važno očuvanje zdravlja u našim životima. Još od 1950. godine Svjetska zdravstvena organizacija poziva na obilježavanje Svjetskog dana zdravlja svake godine 7. travnja s ciljem stvaranja svijesti o određenoj, prioritetnoj zdravstvenoj temi.

Ovogodišnja tema  sa sloganom „Izgradnja pravednijeg, zdravijeg svijeta“ ukazuje na neravnopravnost u svijetu. Pandemija COVID-19 dodatno je istaknula činjenicu da neki ljudi mogu živjeti zdravije i imati bolji pristup zdravstvenim uslugama od drugih, zahvaljujući uvjetima u kojima se rađaju, rastu, žive i rade, što uzrokuje bolesti koje je moguće izbjeći te šteti društvu u cjelini.

Povodom Svjetskog dana zdravlja v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar se na svom facebook profilu osvrnuo na važnost zdravstva i zdravlja u našem gradu, ističući planiranu izgradnju suvremenijeg medicinskog centra.

– Izgradnja velikogoričkog Doma zdravlja 1972. godine. Danas je Svjetski dan zdravlja. Jedan od glavnih priroriteta pred nama je izgradnja suvremenog medicinskog centra u Velikoj Gorici. Velikogoričani to zaslužuju – poručio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Razlike diljem svijeta su nepravedne, ali se mogu spriječiti.Važno je osigurati da zajednice budu na prvom mjestu u procesima odlučivanja te težiti ostvarenju cilja da svi imaju uvjete za život i rad koji pogoduju dobrom zdravlju.

Objava Danas se obilježava Svjetski dan zdravlja uz slogan „Izgradnja pravednijeg, zdravijeg svijeta“ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.