Prijava

Vaša prijava

TJEDAN ZDRAVLJA U LOJTRICI Kretanje, prehrana, pitka voda i dovoljno sna!

[]

U sklopu projekta „Živjeti zdravo u vrtiću“ u Lojtrici su ovaj tjedan započeli s aktivnostima u Tjednu zdravlja koji se održava od  6. do 9. travnja.

“Svakog dana na područnim i u centralnom objektu vrtića Lojtrica obilježavamo jednu ili više tema važnih za zdravlje”, kažu odgojitelji. Jučer, u utorak tema je bila “Uskočimo u Utorak” gdje su pažnju posvetili važnosti kretanja i prevenciji bolesti, te naglasili važnost vježbanja i fizičke aktivnosti u objektu u Mičevcu i Školskoj ulici.

Pod motom „Proslavimo SUPER zdravu Srijedu“ i Svjetski dan zdravlja danas su pak naglasili važnost brige o izboru namirnica kojima se hranimo kao i o važnost redovitih i raznovrsnih obroka. Posjetila ih je i „Ljubica Zubica“ (glumica Ana Katulić) koja je djecu naučila o važmnosti redovitog pranja zubi i oralne higijene.

U četvrtak, 8.4.2021.pod nazivom „Čuvajmo Čistu vodu u Četvrtak“ u objektima u Donjoj Lomnici, djeca i odgojiteljice pripremaju aktivnosti i projekte vezane uz temu očuvanja čiste vode za piće kao i ostalih voda (staništa za biljne i životinjske vrste) te važnost pijenja vode, dok petak nosi naziv “ Probdijmo Pospani Petak“. Djeca u objektu Gradići razgovarat će o važnosti spavanja i odmora te osvijestiti važnost pravilnog disanja za umirivanje i lakše uspavljivanje.

Objava TJEDAN ZDRAVLJA U LOJTRICI Kretanje, prehrana, pitka voda i dovoljno sna! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.