Prijava

Vaša prijava

POLICIJA: Jedini prekršaji biciklista bili su ne kretanje po biciklističkoj stazi

[]

Gorička policija je u periodu od 7. do 8. od 10 do 18 sati provodila akciju provjere nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala. Utvrđeno je pet prekršaja biciklista i to ne kretanje vozača biciklom po biciklističkoj stazi. Za vrijeme akcije je utvrđeno ukupno 25 prekršaja, ali nije bilo prometnih nesreća biciklista, mopedista i motociklista.

Cilj ovakvih akcija policije je poticanje pozitivnih ponašanja u prometu te smanjenje prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača. “S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja.”, navode iz policije.

Objava POLICIJA: Jedini prekršaji biciklista bili su ne kretanje po biciklističkoj stazi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.