Prijava

Vaša prijava

Lažni djelatnik HEP-a i dalje ulazi u domove starijih osoba i pokrada ih

[]

U posljednjih nekoliko tjedana na području Velike Gorice muška osoba koja se lažno predstavlja kao djelatnik HEP-a ulazi u domove starijih osoba uz izliku da treba očitati brojilo. Tada iskorištava priliku, krade novac do kojeg uspije doći te se nakon toga udaljava u nepoznato.

Nažalost, ista se situacija ponovila i to kod sugrađanke 1937. godište koja ga je u svoj dom pustila na Uskrsni ponedjeljak, 5. travnja oko 12:35 sati. Radi se o domu u Ulici Andrije Kačića Miošića. Muškarac se lažno predstavio kao djelatnik Elektre koji je došao očitati struju pa je iskoristio njenu nepažnju i ukrao novac iz njenog novčanika. Nakon toga se udaljio u nepoznato.

Iz policije još jednom apeliraju, posebice na starije građane, da ne puštaju nepoznate osobe u domove dok im se ne legitimiraju osobnom iskaznicom i podacima. Osobe zaposlene na takvim pozicijama također će biti odjevene u radne odore, a ne u civilnu odjeću te se po tome mogu prepoznati prevaranti. Iz policije pretpostavljaju da se radi o istom počinitelju.

Objava Lažni djelatnik HEP-a i dalje ulazi u domove starijih osoba i pokrada ih pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.