Prijava

Vaša prijava

Osmaši iz Hribara odnijeli pobjedu na Minecraft Education Edition natjecanju

[]

Na natjecanju u edukativnoj igri Minecraft Education Edition, MineClass 2021, u organizaciji Microsoft Hrvatska i Digital School Slovenia sudjelovao je 21 tim iz cijele Hrvatske, iz svih predmeta koji se poučavaju u osnovnoj školi. Među njima se našla i ekipa osmaša OŠ Nikole Hribara koji pohađaju dodatnu nastavu iz Engleskog jezika. Naime, sudjelovali su u ožujku i pobijedili na natjecanju u stvaranju školskih lekcija u Minecraftu.

– Prvo mjesto smo osvojili lekcijom iz engleskog jezika „Meet Jacquotte Delahaye“. Učenici su izgradili svijet pirata u koji posjetitelji dolaze kako bi upoznali kapetanicu. Tako uče engleske riječi, čitaju o piratima, snažnim ženama i ravnopravnosti spolova, komuniciraju s likovima iz svijeta i rješavaju zadatke – kazali su iz Hribarovci.

Učenik Ivan (L) Dijanić napravio je i video u kojem vodi posjetitelje kroz lekciju, pa pogledajte…

Učenici Ivan (K) Dijanić (8. f), Ivan (L) Dijanić (8. f), Jan Fistrić (8. f) i Matej Hruban (8. e) s mentoricom Sanjom Božinović predstavili su svoj rad na webinaru 30. ožujka.

– Dobili smo pohvale, potvrde o osvojenom prvom mjestu i poklon paket proizvoda s logom Minecraft Education Edition i Microsofta. Ponosni smo što je naš rad ocijenjen ovako visokom ocjenom. Stvarajući svijet i lekcije, puno smo naučili o jeziku, odabranoj temi, igri Minecraft i timskom radu – zaključili su.

Objava Osmaši iz Hribara odnijeli pobjedu na Minecraft Education Edition natjecanju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.