Prijava

Vaša prijava

Pilot iz Velike Gorice vrijeđao policajce pa završio na sudu

[]

Pilot koji živi i radi na području Velike Gorice završio na sudu zbog vrijeđanja policije nakon što je njihovom krivnjom morao platiti punu kaznu, a ne samo polovicu propisane za prekršaj u prometu, kako izvještava portal danica.hr.

Naime, bio je revoltiran jer su mu zagrebački policajci poslali kaznu za prometni prekršaj u Koprivnicu, a ne Veliku Goricu gdje ima boravište. Kako obavijest nije stigao podići na vrijeme, morao je platiti puni iznos.

Prošle je godine u veljači dostavio kopiju uplatnice u postaju prometne policije u Zagreb, ali uz popratnu poruku u e-mailu, čiji sadržaj prenosimo u cijelosti:

“Poštovani praznoglavci, čemu prijavljivanje boravišta na policiji, kada ste nesposobni poslati kaznu na adresu boravišta, nego vi idioti šaljete na prebivališnu adresu. Zahtijevate da čovjek uplati u roku par dana i dostavi vama glupanima potvrdu, inače mora platiti duplo? Daj koristite tu stvar u glavi koja se zove mozgom”

Oni su ga odmah prijavili za vrijeđanje i omalovažavanje državnog tijela, Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno službene osobe u vezi obavljanja službe, a prekršajna sutkinja u Zagrebu proglasila ga je krivim i kaznila sa 600 kuna, te je morao podmiriti 100 kuna troškova postupka. Kao olakotna okolnost uzeto mu je dosadašnje nekažnjavanje.

Objava Pilot iz Velike Gorice vrijeđao policajce pa završio na sudu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.