Prijava

Vaša prijava

Ivo Jelušić sa suradnicima obišao dječji vrtić u izgradnji u Maloj Buni i groblje u Kušancu

[]

Gradski vijećnici Grada Velika Gorica SDP-ovi Marijo Zdelar, Ozren Robić i Katarina Šeravić Lovrak te HSS-ov Igor Horvačić, zajedno s predstavnicima građana u pratnji kandidata za gradonačelnika Ive Jelušića obišli su jučer dječji vrtić u izgradnji u Maloj Buni te groblje u Kušancu.

Obilazak dječjeg vrtića u izgradnji

– Radujemo se svakom novom projektu i svakom novom mjestu u vrtićima našeg grada. Ovaj vrtić kao i svi drugi objekti, radi se novcima ovoga grada, odnosno građana Velike Gorice. Za ovaj vrtić i mi vijećnici podigli smo ruku i glasali da se on izgradi – kazali su vijećnici.

Nadodali su da je prije nekoliko dana ovaj objekt u izgradnji posjetio i aktualni v.d. gradonačelnika sam, kao da je ovo projekt jednog čovjeka ili jedne stranke.

– Ovaj projekt je projekt svih nas i radi se novcima svih građana Velike Gorice. Zato smo ga i obišli jer želimo vidjeti kako napreduje i radujemo se njegovu završetku – rekao je SDP-ov Marijo Zdelar.

Ivo Jelušić izjavio je da će, kada postane gradonačelnik, obilaziti i pratiti izgradnju svih gradskih projekata i uvijek pozivati sve gradske vijećnike bez obzira iz koje su stranke, sve vijećnike iz mjesnih odbora kao i građane gdje se to nalazi .

– To će biti naši zajednički projekti koji će se graditi našim zajedničkim novcima! Neću nikada prisvajati zasluge koje mi ne pripadaju samo za sebe niti se kititi tuđim, to jest zajedničkim perjem“, rekao je Jelušić.

Obilazak groblja u Kušancu

Ističu kako groblje Kušanec i dalje nema dostojanstvene mrtvačnice niti mjesta za ispraćaj pokojnika.

– Nakon odluke tadašnje  gradske vlasti pod vodstvom SDP-a da se traži nova lokacija za groblje, izbor je pao na ovo u Kušancu. No, vlasnik zemljišta je bila država te se tada HDZ-ova državna vlast uz podršku goričkih HDZ-ovaca usprotivila da se ovo zemljište pokloni gradu Velika Gorica – priopćili su.

Istaknuli su i kako 13 godina nakon toga, groblje još nije završeno i uređeno. Nema prave i primjerene mrtvačnice i sale za ispraćaj s pripadajućim prostorima pa se danas pokojnici ispraćaju iz „limenke“. Jer kada nešto krivo krene ispočetka, teško se poslije ispravlja ili nadoknađuje.

– S oko 10 milijuna kuna koje se dalo za zemljište, a koje se nije trebalo dati, groblje se moglo urediti do kraja. Ovo je nedostojno za šesti grad po veličini u Hrvatskoj. Gorica zaista velika, ali po broju nagomilanih i neriješenih problema! Izgradnja mrtvačnice sa salom za ispraćaj i ostalim potrebnim sadržajima bit će prioritet nove gradske uprave koju ću predvoditi – rekao je kandidat za gradonačelnika Ivo Jelušić.

Objava Ivo Jelušić sa suradnicima obišao dječji vrtić u izgradnji u Maloj Buni i groblje u Kušancu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.