Prijava

Vaša prijava

HUMANITARNA AKCIJA Zajedno protiv menstrualnog siromaštva!

[]

Ovog vikenda održat će se humanitarna akcija “Zajedno protiv menstrualnog siromaštva” u organizaciji Rotaract kluba Velika Gorica.

Sudjelovanjem u akciji će se istaknuti važnost teme o kojoj se ne govori dovoljno, a to je menstrualno siromaštvo. Riječ je o nemogućnosti kupovine proizvoda za higijenu tijekom menstruacije zbog čega žene u Hrvatskoj proživljavaju sram i nelagodu svaki mjesec u godini. Čak trećina žena prisiljena je štedjeti na ulošcima, jer su im preskupi, dok ih dio kupuje po manjoj kvaliteti.

Čak deset posto žena u Hrvatskoj nije u mogućnosti kupiti dovoljno uložaka kako bi ih redovito mijenjale. Podjednak postotak njih ne može si priuštiti uloške općenito. Maleni je ovo dio rezultata istraživanja o menstrualnom siromaštvu kojeg je provela Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter krajem 2020. godine.“, govore iz Rotaracta.

Upravo zbog toga, kako bi ovakve situacije smanjili, možete podržati akciju i pomoći ženama koje se suočavaju s ovim problemom.

Akciju možete podržati 𝟭𝟳. 𝗶 𝟭𝟴. 𝘁𝗿𝗮𝘃𝗻𝗷𝗮, u subotu i nedjelju, na Trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici ispred Gradske knjižnice 𝗼𝗱 𝟭𝟬 𝗱𝗼 𝟭𝟰 𝘀𝗮𝘁𝗶. Prikupljene menstrualne potrepštine donirat će Sigurnoj kući Caritasa Zagrebačke županije.

Također možete sudjelovati uplatom financijskih sredstava na žiro račun HR8923600001502999246.

Objava HUMANITARNA AKCIJA Zajedno protiv menstrualnog siromaštva! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.