Prijava

Vaša prijava

FOTO Stanari Cvjetnog ukazali na probleme u razgovoru s kandidatima za gradonačelnika

[]

Predstavnici stanara Cvjetnog naselja danas su pozvali kandidate za gradonačelnika na razgovor s građanima, a tema je bila uređenje parka Cvjetno naselje te Tomaševićeva ulica u kojoj nisu počeli obećani radovi. Na razgovoru s građanima stigla su tri od četiri kandidata – Ivan Bekavac, Ivo Jelušić te Zvonimir Lovrić.

Park ‘Cvjetno naselje’ drugi je po veličini, nakon ‘Parka dr. Franje Tuđmana’, park u našem gradu te stanari smatraju da je, iako na prvi pogled ne izgleda tako, ovaj park po mnogočemu jedan od najzapuštenijih parkova. Okupljenima se u ime stanara obratio Zoran Lovrić, predstavnik. “Zadnjih godinu dana imamo nastojanje da promijenimo nešto u parku. Počelo je tako da se ovdje okuplja mnogo djece i mladih i svakog dana gledamo ovdje neuredan park i nesigurne sprave, a tu je bila i stalna borba s neodgovornim vlasnicima pasa.“, govori Lovrić te napominje kako su dobili informaciju da će se park uređivati. Saznali su i da se u park ulaže pola milijuna kuna, no kako navodi, iz Grada nisu dobivali nikakve projekte i informacije te da im se obećalo da će ih dobiti kada će biti gotov glavni projekt što su naposljetku i dobili.

“Nitko nas nije kontaktirao”

Nas nitko nije htio kontaktirati o tome što bi napravili, samo su poslali svoje rješenje. Mi smo dali svoje prijedloge da ovo mogu svi zajedno koristiti i da bude sigurno, no nakon toga nismo dobili nikakve odgovore.“, dodaje te ističe kako nemaju podršku niti od Gradske četvrti te da i od njih ne dobivaju reakciju, ali niti da ona zapravo ne funkcionira. Dodaje i da su novac koji je dobiven u Proračunu, 67 tisuća kuna, na kraju vraćen u Grad jer se ništa nije uložilo u park i naselje.

Govori i o tome kako intervencije i popravljanja nisu dostatna te da se ona odvijaju samo nakon njegove intervencije na društvenim mrežama. Nezadovoljni su i zaključavanjem dijela parka za građane. “Kao predstavnici i stanari tražimo suradnju od budućeg gradonačelnika i postavljam vam pitanje jeste li spremni podržati da ljude koji su neovisni podržati i staviti na liste vaših gradskih četvrti pa da nešto stvarno poduzmemo?“, upitao je Zoran Lovrić te istaknuo kako radovi u Tomaševićevoj ulici još uvijek nisu počeli iako su najavljeni za početak travnja.

Izbori su najbolji način da se ovo promijeni

Na njegovo pitanje odgovorili su kandidati za gradonačelnika. Ivo Jelušić, kandidat SDP-a za gradonačelnika istaknuo je kako su oni jedni od rijetkih koji su u gradu skupili hrabrosti reći da nešto ne valja. “U ovom gradu vlada strah, ljudi se ne usude i šapuću o problemima. Dosta je strahovlade ove uske oligarhije jedne stranke. Zavladao je strah kao u nekim vremenima kojih se više ne sjećamo, kao u doba najmračnijih totalitarizama. Hvala što ste građanima dali motiva, hrabrosti i poticaja da znaju da smiju nešto reći. Vlast koja se boji stati ispred građana nije nikakva vlast i ne zaslužuje da vlada niti jedan dan, a kamoli 12 godina i da se ponovno kandidira. Naravno da ćemo prihvatiti ljude koji su vanstranački.”, govori Jelušić te napominje kako on na svojoj listi bira stručne ljude, odgovorne i poštene ljude neovisno o tome kojoj stranci pripadaju. Dodaje i kako će pogodovati građanima i biti transparentan te tražiti građane da sudjeluju i odlučuju.

Naravno da treba rješavati stvari na lokalnoj razini, a ovo da vi u Gradskoj četvrti nemate podršku je loše, da ne možete doći do ljudi. To treba mijenjati, a izbori su jedini način da se to promijeni i mi ćemo razgovarati.“, govori Zvonimir Lovrić, kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika.

 

Uz napomenu kako su ovo očito problemi koji već dugo traju MOST-ov kandidat za gradonačelnika, Ivan Bekavac rekao je da su građani taoci disfunkcionalnog rada Gradske četvrti. “Taj legalni mehanizam kontrole sustava ne funkcionira i tu neradnici iz gradske uprave pronalaze svoje utočište i sigurnost. I dok god oni nisu spremni izaći pred vas i reći zašto je tomu tako, vi morate nastaviti svoj rad. Upravo zahvaljujući vama ovaj nakaradni sustav će pasti. Gradske četvrti moraju biti temelj demokracije u našem gradu. Imat ćete našu potporu.“, govori i ističe da je drugi problem taj što građani ne mogu provjeriti tko je i što radio s njihovim novcima.

Objava FOTO Stanari Cvjetnog ukazali na probleme u razgovoru s kandidatima za gradonačelnika pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.