Prijava

Vaša prijava

SIMBOLIKA CVIJEĆA: Kada poklon ima dublje značenje

[]

Prilikom odabira cvijeća za poklon ponekad je teško odabrati onaj pravi. Ruže se mogu činiti previše romantične, tulipani možda previše jednostavni, a uz sve to stiže još i briga oko toga koju boju cvijeta za rođendan odabrati. Cvijeće se od davnina smatra odličnim darom za sve životne događaje, a to seže u davne godine iza nas čak i do drevnih Egipćana i Antičkih Grka. Naime, stari crteži pokazuju da su se cvijećem kitile žene i bogovi, a zanimljiva je i priča da je po grčkoj mitologiji nimfa Flora od svog supruga dobila vladavinu nad cvijećem koje je onda poklonila ljudima.

Kako bismo vam malo skratili muke, donosimo simboliku najpopularnijeg cvijeća da ubuduće više ne biste morali previše razmišljati o odabiru.

Cvijeće za partnera ili simpatiju

Kod odabira cvijeća za poklon za partnera, možete odabrati bijele kamelije koje se daruju osobama koje želite bolje upoznati ili dugogodišnjim partnerima. Za simpatiju ili partnera mogu se darovati i zumbuli koji predstavljaju sigurnost i povjerenje. Šumske potočnice odličan su odabir za simpatiju jer simboliziraju vašu želju da vas osoba ne zaboravi.

Vječne ruže također mogu biti dobro cvijeće za poklon simpatiji, ali tada morate paziti na boju. Crvene ruže simboliziraju ljubav i romantiku, narančaste strast i entuzijazam, a žute prijateljstvo.

Cvijeće za prijatelje

Ako želite darovati prijatelje cvijećem za rođendan, mogli biste se odlučiti na žute ruže, suncokrete koji simboliziraju rast i solidarnost te tratinčice koje su prikaz čistoće i prijateljske ljubavi.

Cvijeće kao poklon za krštenje

Darivanje cvijeća za poklon za krštenje ili neku drugu veliku svečanost poput vjenčanja je uvijek dobra ideja. U tom slučaju biste mogli odabrati narcise koje simboliziraju novi početak i nove procese, sadarke koje su simbol čistoće i nevinosti te bijele ruže koje predstavljaju jednostavnost, čistoću i nevinost. Dobra odluka mogu biti i bijeli tulipani koji predstavljaju duboku ljubav.

Objava SIMBOLIKA CVIJEĆA: Kada poklon ima dublje značenje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.